új nyomok

2019.01.30. 17:08

Víz alatt folytatják Sala keresését

Víz alatti kutatás indul annak a kisrepülőgépnek a felkutatásra, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről múlt hétfőn a La Manche csatorna felett.

A keresést múlt csütörtökön befejezettnek nyilvánították, de utóbb a francia partok közelében két ülőpárnát találtak, amelyek vélhetően a gépről származnak.

A légi baleseteket vizsgáló brit szervezet (AAIB) szerdán közölte, hogy

egy székpárna darabjára bukkantak Surtainville strandján, majd egy másikat is találtak ugyanazon a területen.

„Az első vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ezek vélhetően az eltűnt repülőgépről származnak” – tudatta közleményben az AAIB.

A szakemberek azt tervezik, hogy

szonár segítségével vizsgálják át a tengerfeneket a környéken a gép maradványai után kutatva.

Az időjárási viszonyok miatt azonban

a keresést csak a hétvégén kezdik, és háromnaposra tervezik.

A rendelkezésre álló adatok alapján 13 négyzetkilométernyi területet vizsgálnak majd át.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott múlt hétfőn Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Még aznap este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a környéket, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést a mostoha időjárási körülmények miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, amely csütörtökig tartott. A keresés hivatalos felfüggesztése után magánadakozásból keresték tovább a kisgépet és utasait, eredménytelenül.

A játékost az eltűnését megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Borítókép: Emiliano Sala a kivetítőn az Arsenal-Cardiff City PL-meccs előtt

AFP / Ian Kington

Ezek is érdekelhetik