hollywoodi babona

2018.02.11. 08:00

A Rampage-en nem fog az átok

Ezt hiszi a rendező, pedig többen is figyelmeztették, a videojátékon alapuló filmek szinte mind megbuknak.

Bred Peyton, a Törésvonal rendezője, akinek legújabb filmje, a Rampage – Tombolás (hazai bemutató: április) és a főszereplője Dwayne Johnson mellett egy óriásira nőtt gorilla, farkas és vízi sárkány, azt állítja, hogy még sosem hallott a videójáték-megfilmesítés átkáról.

Arról, hogy a videójátékok alapján készült filmek valamiért nem tudnak áttörni. Pedig a Rampage is egy 1986-os Arcade-játék alapján készült.

De Peyton azután sem ingott meg, amikor – állítólag két héttel a forgatás befejezése után – valaki elárulta neki, hogy sok filmes és filmrajongó hisz ebben a babonában – írja az IC Press.

Szerinte az ő filmje más. A Rampage-ben a játékosok a mutáns lényeket irányították, és az elpusztított városok (a filmben: Chicago) és házak után járt a pont; a játékosok nem azonosultak egy-egy főhőssel, aki azután a filmvászonra visszatérve csalódást okozhatott, nála viszont van saját, izgalmas sztori.

És egy bizonyíték máris van rá, hogy az átok nem fog Peytonon: a Warner Bros. máris leszerződtette a következő, nagy költségvetésű látványfilmje elkészítésére: ebben a bolygók gyarmatosítása során egy fiatal űrhajósnő magára marad egy ellenséges bolygón. Talán még óriásgorillával is találkozik…

Ezek is érdekelhetik