Kultúra

2015.12.12. 07:09

Érzelmei a verseiben

Hegyi Réka szomorú és boldog érzelmeit egyaránt versbe foglalja. A 15 éves diáklány versek iránti szeretete már gyermekkorban megmutatkozott.

Sebestyén Hajnalka

Réka mindig is szerette a könyveket, kiskora óta gyakori vendég a könyvtárban. Eleinte mesekönyveket, majd ifi regényeket hozta ki nagy mennyiségben. Az elmúlt időszakban pedig a régi korok íróit részesíti előnyben, nagy kedvence a Büszkeség és balítélet, valamint a Rómeó és Júlia. Verseket is mindig örömmel olvas. Példaképe Ady Endre, a munkássága nagyon inspiráló számára.

– Még alsó évfolyamos voltam, amikor az első verseimet írtam. Ezek csak próbálkozások voltak. Az igazi áttörés akkor következett be, amikor a dédnagymamám rákos lett, és az utolsó stádiumában egy hozzá írt versemmel szerettem volna lelkesíteni, erőt adni neki, boldog perceket szerezni számára. Szerencsére még megérhette, hogy hallja a hozzá írt Hogy legyek erős? című versemet. Ettől kezdve gyakrabban ragadtam tollat – mesélte Réka, aki jelenleg a kecskeméti Piarista gimnázium 9. osztályos tanulója. 

Tied vagyok

Te vagy nekem a ragyogó fény

S fogom kezed bármerre mész

Még ha utad göröngyös is lesz

Én ott leszek mindig mögötted

Bármi történjék, nyújtom a támaszt

Ha a lelked s tested megfárad

Majd erősen karomba zárlak

Míg élek semmi sem bánthat

 

Mert mi téged bánt

Az nekem sokkal jobban fáj

Hisz tied szívem minden vágya

Tied minden lángoló dobbanása

A diáklány elsősorban verses füzetébe ír, de vannak versei, melyeket másokkal is megoszt, családjával, közeli barátaival vagy ifjú szerelmével, Krisztiánnal. Diáktársai közül sokan nem is tudnak Réka ezen szenvedélyéről. Magyartanára azonban számos költeményét olvasta, látva tehetségét biztatja.

– Akik eddig olvasták verseimet el voltak ragadtatva, sok dicséretet kaptam, ami lendületet ad a folytatáshoz. Elsősorban azt írom ki magamból, ami bennem van, amit érzek, de nem tudom elmondani. A verseim az érzelmeimet tükrözik. Olyanok mint egy napló, csak kódoltabbak. Eddig 50 versem született, melyből néhányat még senkinek nem mutattam meg, azok csak a füzetemnek íródtak. Verseimnek két fő témája van: a halál és a szerelem. Az előbbi gyakran elgondolkoztat, utóbbi pedig saját élményeken alapszik. Barátomnak, Krisztiánnak már több verset is írtam, melyekkel mindig örömet szereztem számára.

 

 

S fogom kezed bármerre mész

Még ha utad göröngyös is lesz

Én ott leszek mindig mögötted

Bármi történjék, nyújtom a támaszt

Ha a lelked s tested megfárad

Majd erősen karomba zárlak

Míg élek semmi sem bánthat

 

Mert mi téged bánt

Az nekem sokkal jobban fáj

Hisz tied szívem minden vágya

Tied minden lángoló dobbanása Hegyi Réka -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!