Kultúra

2012.06.20. 17:44

Beindul Józsi úthengere

A múzeumok éjszakája rendezvénysorozat Kiskőrösön gazdag programot igér az érdeklődőknek. Szombaton a Közúti Szakgyűjtemény és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum/Szlovák Tájház közös programra várja az érdeklődőket.

Barta Zsolt

Szerelmi varázslatok - varázslatos szerelmek címmel Kunhegyesi Feró kiállítását láthatja az érdeklődő a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Közreműködik: Babucsikné Zeikfalvy Anna és Vidner Mónika 18 órától.

A tájházban Játsszunk Szent Iván napot címmel tartanak rendezvényt 19 órától. Itt a játékmester és rendező Supka Éva lesz. Közreműködők: a beavatottak és bárki, aki kedvet érez a játékos tűzrakáshoz, gyógynövények és varázsszerek kereséséhez, egészség- és szerelem varázsláshoz, időjárásjósláshoz stb. A kemencében kisülő kenyérlángos is kíváncsiságot kelthet.

A közúti szakgyűjteményből a Robog az úthenger című filmből jól ismert járművet indítják be szombaton. A gép a szakgyűjteménytől 17.30-kor indul, és a  múzeumba 18 órára érkezik. Majd 18.30-kor indul a Tájházba, ahová 19 órára várják a szervezők. Onnan pedig 20 órakor startol vissza a Közúti Szakgyűjteménybe. Itt a rendezvények szombaton 12 órától kezdődnek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Józsi úthengere is elindul
[/caption]

Ezek is érdekelhetik