Kultúra

2010.06.25. 10:49

Fleischman doktorként ismerte meg a világ

Hollywoodban is előfordul, a nagy reménységek idővel megmaradnak a második vonalban. Ettől még jók: Rob Morrow esete is ezt példázza.

Tvr-hét

Ugyan ki ne emlékezne a New Yorkból jött rokonszenves ifjú orvosra, Joel Fleischmanra, aki esetlenül csetlik-botlik az alaszkai Cicely embert próbáló, de mégiscsak emberséges világában? A főszerepet alakító Rob Morrow a kilencvenes évek elején szinte az ismeretlenségből robbant be a Miért éppen Alaszka? című sorozatba – és figurájának köszönhetően nézők millióinak szívébe.

Morrow a színpadról nyergelt át a rokonszakmába. Első nagyobb szerepét a Harmadik utca című darabban kapta. De mielőtt megkapta volna Fleischman doktor szerepét, éppen kisegítő szakácsként dolgozott.
Talán ő az egyetlen a stábból, aki nem tűnt el a süllyesztőben. Nem panaszkodhat, hiszen játszott a Robert Redford rendezte a Kvíz show-ban, amelyben az első amerikai tévébotrányt kirobbantó ügyvédet formálta meg. Sharon Stone partnere Az utolsó tánc című filmben, ahol ugyancsak pályakezdő ügyvéd. Jack Nicholsonnal és Morgan Freemannel játszott A bakancslista című vígjátékban.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Gyilkos számok című sorozat főszereplőjeként
[/caption]

A sorozatokhoz sem lett hűtlen. Szerepelt a rövidre sikerült Harcos utcákban, majd Don Eppes FBI-ügynököt alakította a Gyilkos számokban. El kell ismerni: Fleischmant hitelesebben játszotta, mint a nyomozót, de a sorozat így is öt évadot futott. Az idén Morrow játszik majd a Törtetők című sorozatban is, ahol a változatosság kedvéért ismét ügyvédet formál meg. Sőt ugyanez a szerepkör jutott neki Jerry Bruckheimer A teljes igazság című jogi szériájában. Várhatóan még ez évben mozikba kerül A jó doktor című film, amelyben visszatér az „eredeti” szakmájához: ismét orvost alakít.

Elszalasztott lehetőségek

Egy darabig úgy volt, hogy Rob Morrow alakítja Douglast a Dr. Moreau

szigete című amerikai horrorban, de végül lecserélték David Thewlisre. Patrick Dempsey mellett pályázott a Doktor House címszerepére, amely – mint ismeretes – végül Hugh Laurie-nak hozott világhírnevet.

szigete című amerikai horrorban, de végül lecserélték David Thewlisre. Patrick Dempsey mellett pályázott a Doktor House címszerepére, amely – mint ismeretes – végül Hugh Laurie-nak hozott világhírnevet. A Gyilkos számok című sorozat főszereplőjeként -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!