Kultúra

2010.05.31. 19:30

Harmadik helyet szerzett képével nyárlőrinci diák

Több mint tizenötezer gyerek küldte be munkáját az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett Közlekedésbiztonság gyermekszemmel elnevezésű rajzversenyre. A nyertesek az elmúlt héten vehették át Budapesten, a rendőrpalotában a díjakat és elismeréseket. Köztük volt a nyárlőrinci Gyóni Alexandra is. Az Eötvös-iskola hetedik osztályos tanulója a felső tagozatosok között a harmadik helyezést szerezte meg.

Szentirmay Tamás

Nagyot nézett Alexandra, amikor megállt a rendőrségi autó a házuk előtt, és kiszálltak belőle az egyenruhások. Azért jöttek, hogy felvigyék a fővárosba, a díjkiosztóra. Vele tartott rajztanára, Fajka József is. Az ünnepségen büszkén vette át a különböző játékokat, a közlekedésbiztonsághoz szükséges tárgyakat és egy nagy tábla csokit, amit két nap alatt megevett a húgával.

A képet ceruzával, tussal és filctollal több mint két hónapig készítette. A pályázatot egyébként januárban írták ki, és április 15-éig kellett beküldeni. A megyék előzsűrizést tartottak, és a legjobb öt rajz mehetett tovább óvodás, alsó és felső tagozatos korosztályban. Alexandra nagyvárost ábrázolt képén, ahol az autópálya mellett megfért a kerékpárút, a járdán pedig anyukák tolták a babakocsikat. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gyóni Alexandra
[/caption]

A hetedik osztályos diák óvodáskora óta rajzol. Az Eötvös-iskola alapfokú művészetoktatási intézményében egy idő óta már grafikai szakkör is működik, aminek ő is a tagja. Naponta előveszi ceruzáját, és papírra veti gondolatait. Mint mondta: rajzolni jobban szeret, mint festeni. Az elkövetkezendő időben is szeretne sok képet készíteni. 

Ezek is érdekelhetik