Kultúra

2008.11.08. 08:52

Külföldön is ismerősen cseng a Tóth László iskola neve

Ismét nemzetközi porondon remekeltek a kecskeméti Tóth László általános iskola ifjú képzőművészei. A grafika tanszak tagjai állandó résztvevői a rangos nemzetközi képzőművészeti versenyeknek és kiállításoknak.

G. S.

Most a portugáliai Évorában bizonyították a tehetségüket. A Szülőföldem, ahol élek címmel kiírt nemzetközi gyermekrajz pályázaton tizenöt ország diákjai közül Bakró-Nagy Szidónia és Jäger Szandra 7. osztályos tanulók alkotását ezüst éremmel jutalmazta a zsűri. Kiemelkedő dícséretben részesültek: Kudlackij Alexandra, Horváth Nikolett és Kozma Szabrina. A szerbiai VII. Interetno fesztiválon pedig a 8. osztályos Péter Héderi György remekelt, aki a kis grafikák kategóriájában linometszet lenyomatával a 3. helyen végzett. A gyerekeket Csúzdi Szabó Erika rajztanár készítette fel a versenyekre.

Fenyvesi László, az iskola vezetője elmondta: az elmúlt évek sikereire alapozva a következő tanévben egy művészeti osztályt indítanak. Az első két évben kiemelt óraszámban képzőművészetet és drámajátékot tanulnak majd a gyerekek, harmadiktól pedig szakosodnak. A személyi és tárgyi feltételek is adottak. A rajzot Csúzdi Szabó Erika grafikusművész, a drámát Nagypál Mária drámapedagógus, előadóművész tanítja majd.

 

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik