Kultúra

2007.12.01. 15:00

Átadták a Területi Príma Díjakat - Képgalériával

Csütörtök este adták át Kecskeméten a Területi Príma Díjakat. A gálát az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartották.

M.A.

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete által szervezett megmérettetés gáláján a tíz kategória jelöltjei valamint hozzátartozóik mellet jelen voltak a város vezetői, valamint a térség vállalkozói is. Az est kiemelt vendége volt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, dr. Takács Ildikó, a Prima Primissima Alapítvány elnökségi tagja, és Lepsényi István, a VOSZ országos elnökségének tagja.
Versegi Jánosnak, a VOSZ megyei elnökének üdvözlő szavai után a közönség minden Prima-jelöltről egy-egy rövid kisfilmet tekinthetett meg. A képkockákon a jelöltek maguk beszéltek életükről, célkitűzéseikről, hitvallásukról, szakmai tevékenységükről. Az egyes filmblokkok között minden jelölt jutalmat és virágcsokrot vehetett át, melyet egy-egy vállalkozó, illetve a rendezvény támogatói ajánlottak fel.

Ezt követően dr. Takács Ildikó köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta: A megyei Príma-díjak nagyon sokat jelentenek az alapítónak, Demján Sándornak, és remélik, hogy minden évben egyre több megyében ünnepelhetik majd a tudományt és a művészetet.
A köszöntő beszéd után a legizgalmasabb pillanatok következtek: Felbontották a lezárt borítékokat, és kiderült, hogy kik lettek a 2007-es év Bács-Kiskun megyei területi díjazottai.

Az első Területi Príma Díjat Sirkó László, a kecskeméti Katona József Színház tagja vehette át. Mint mondta, az az igazi színész, aki minden este játszik a közönség előtt.

A második borítékból Szávay Ágnes nevét olvasták fel.
– Ilyen rangos jelöltek között, és ilyen fiatalon nem számítottam erre a díjra - mondta meghatottan a sportolónő. - Nagy boldogság ez nekem, mert Bács-Kiskun megye valóban nagyon közel áll a szívemhez, hiszen itt nőttem fel.

A következő díjat dr. Bozóky Géza vehette át, aki azt hangsúlyozta, hohy a most kapott díj és a megtiszteltetés nem csak neki szól, hanem szüleinek, a kórház kollektívájának, és mindazoknak, akik eddigi pályályán segítették a munkáját.
A területi-díjasok egyenként egymillió forint anyagi elismerésben részesültek.

Ezt követően kihirdették a Területi Prima Közönségdíj nyertesét: Magyar Lajosné tanárnőt, a kiskunhalasi Szilády Református Gimnázium alapító tanárát. Ő a díjjal hétszázötvenezer forintot vihetett haza. A hetvenhat éves pedagógus, aki ez év szeptemberéig tanított, elmondta: Elképzelni sem tud csodálatosabbat, mint a pedagóguspálya. Minden pedagógusnak azt kívánja, hogy olyan rengeteg gyönyörű élményük legyen, mint neki volt.

Utolsóként a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Különdíjának nyertesét hirdették ki, amelyet a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes nyert. A díjat és a vele járó ötszázötvenezer forintot Jankovszki Zoltánné, az együttes vezetője vette át.

M.A. -->

Ezek is érdekelhetik