Nagy Tudományválasztó

2022.11.23. 07:00

Kecskeméti diákok népszerűsítik a természettudományokat

A Református Gimnáziumban fontos szerepet kap a természettudományok népszerűsítése. Ennek jegyében tartják meg november 24-én, csütörtökön 11.30-tól a Nagy Tudományválasztó rendezvényt, melyen diákok tolmácsolásában izgalmas és látványos fizika, kémia, biológia, földrajz előadások nyomán mélyíthetik tudásukat az érdeklődők. A program nyitott.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Hajdúné Dénes Julianna, természettudományi laborvezető elmondta: sajnos mindenhol tapasztalható, és egyben aggasztó tény, hogy a természettudományok kimentek a divatból. Sem a szülők, sem a gyerekek nem gondolnak abba bele, hogy ha a kutatás-fejlesztés elhal, rövidesen az emberiség is. Tény, hogy a természettudományok tanulása és a területeken végzett munka kitartást, odaadást igényel. Ugyanakkor a mostani válság is bizonyítja, minden összefügg. Arra szeretnének ezzel a rendezvénnyel rámutatni, hogy az előadáson felsorakoztatott négy tudományágban ugyanaz a jelenség fellelhető, nem lehet éles határvonallal elválasztani.

A program plakátját az egyik diák, Bognár Emese készítette

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!