Közélet

2016.04.18. 19:45

Csirkét osztottak a szegény sorban élő családoknak

Nagy volt a sürgés-forgás a bácsalmási piactér baromfiárusító-helyén, előnevelt csirkéket osztottak szegény családoknak. 720 ezer forint értékben kaptak baromfit a rászoruló családok, családonként 8 ezer forint értékben konyhakerti vetőmagot is biztosítottunk azoknak, akik megművelik a kertjüket.

Juhász Jenő

<exta>Rostás Tibor, a Bácsalmási Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a szociális agrárgazdálkodási program keretében az idei esztendőre 900 ezer forint támogatást kaptak. A korábban nyert pályázati pénzből családonként két malacot, most pedig 24 előnevelt csirkét (500 forintos egységáron) osztanak szét az arra jogosultaknak. Pályázati felhívásukra 36 jelentkező akadt. Mint megtudtuk, 30 család felelt meg a támogatási rendszerben leírt köbetelményeknek.
– A bácsalmási romák a szociális földprogram keretében egy 6 hektáros földterületen is gazdálkodnak – mondta el a helyi roma szervezet vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!