Közélet

2016.01.29. 09:50

Hitel nélkül működik a város

Szerdán elfogadta a város 2016-os költségvetését az önkormányzat.

Popovics Zsuzsanna

A költségvetés előterjesztéséhez a kiadásokról és a bevételekről intézményenként, azon belül feladatonként készült részletes kimutatás. A pénzügyi bizottság apró módosításokkal elfogadásra javasolta a büdzsét, amit 4 igen és 2 nem vokssal megszavazott a képviselő-testület. A dologi kiadásokat csökkentette, hogy tavaly lejárt a közvilágítás korszerűsítésére kötött 15 éves megállapodás, amit a szolgáltatóval kötöttek.

A művelődési ház, a szakrendelő és a polgármesteri hivatal épületét napelemekkel szerelték fel, így idéntől jelentősen csökken a villamos energiára fordított összeg.

Vörös Sándor polgármester pozitívumként emelte ki, hogy az önkormányzat és intézményeinek működtetését idén is saját forrásból finanszírozza a város, hitelfelvételre nincs szükség. Ezzel együtt a testület 73 millió forintban határozta meg a jövőbeni önkormányzati hitelfelvétel felső összeghatárát. Mint elhangzott, erre jelenleg nincs szükség, de minden önkormányzat törvényi kötelezettsége keretet szabni saját hitelfelvételének.

 

Ezek is érdekelhetik