Közélet

2015.09.24. 21:50

Egyhangú támogatás az igazgató jelölteknek

Csütörtöki ülésén újra iskolaigazgatói pályázatokat véleményezett a képviselő-testület. Mind a Béke, mind a Damjanich iskola esetében egy-egy pályázó akadt.

Hraskó István

A Béke iskola vezetésére Schmidtné Báló Ágnes nyújtott be pályázatot, aki immár harminc éve dolgozik az iskolában. Először tanítóként, majd munkaközösség-vezetőként, jelenleg pedig vezető-helyettesként vesz részt a munkában. Pályázatában leírta, célja a mindenkori törvényi megfelelés, az eddigi hagyományok és értékek, jó gyakorlatok továbbvitele. Véleménye szerint az iskola elsődleges feladata az, hogy neveljen és tanítson, gondolkodó, versenyképes tudással rendelkező, egészséges lelkű és testű embereket képezzen és biztosítsa az esélyegyenlőséget minden gyermek számára. Pályázatát a közgyűlés egyhangúlag támogatta.

A Damjanich iskola tagintézmény-vezetői beosztásának ellátására Tóth József nyújtott be pályázatot. 2001-ig pedagógusként, egy tanéven keresztül igazgatóhelyettesként, majd azt követően igazgatóként dolgozott többek között Nagykőrösön, Bócsán, Fertőszéplakon, legutoljára pedig Jászladányon.

Jelentkezésben elsődleges céljaként a nevelés és az oktatás minőségi fejlesztését, a tehetséggondozást határozta meg. Hangsúlyt kíván fektetni a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel, a beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő, a hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozásra. Az ő pályázatának támogatásáról is egyhangú „igen”-nel voksolt a képviselő-testület. A végső döntést mindkét iskolánál a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozza meg.

 

Hraskó István -->

Címkék#kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!