Közélet

2015.08.13. 11:42

Távol-keletre viszik jó hírét a városnak

A nemzetközi diákcsere program keretében két tajvani fiatal érkezett a napokban Kiskunfélegyházára. A diáklányok nem csak kirándultak, hanem több helyi cég munkájával is megismerkednek.

Vajda Piroska

A tajvani Joanna és Mandy elsőként az IBV Hungária Kft.-nél jártak, ahol a cég beszerzési, illetve értékesítési munkájával ismerkedtek. Sőt a lányok ötleteket adtak a távol-keleti piacok, beszállítók felkutatására, illetve segítségüket is felajánlották ehhez. Ezt követően a Tourinform irodában töltötték gyakorlati idejüket. Papp Viktória, idegenforgalmi referenstől megtudtuk, a vendégek hasznos két hetet töltöttek az irodában, ahol bepillantást nyertek a helyi idegenforgalom alakulásába. Ugyanakkor segítettek az idegen nyelvű kiadványok és térképek leltározásában is.
Lazításként pedig a bugaci pusztára látogattak, ahol lenyűgözte a látvány a vendégeket. Különösen élvezték a lovasbemutatót, de megnézték a Pásztormúzeumot is, ahol a subákat is felpróbálhatták. Sőt életükben először lovasfogatra is ülhettek – részletezte a félegyházi házigazda.

Papp Viktória azt is elmondta, a tajvani fiatalokat ezen a héten a PRO-duck Kft. fogadja. A társaság szívesen vállalkozott vendéglátásukra. Azt remélik, hogy marketing- és piackutatási tevékenységükhöz kapnak segítséget, mert a vállalkozás az IBV-hez hasonlóan szintén nyitni szeretne a keleti piac felé.
Megtudtuk azt is, hogy Joanna és Mandy magyarországi programját a nagykövetség támogatta. A diáklányok elmondták, különösen érdekli őket a magyar kultúra, habár féltek attól, hogy nehezen tudnak majd kommunikálni. De félelmünk gyorsan szertefoszlott. Mert mindenhol kedvesen és segítőkészen fogadták őket. Mint mondták, jó hírét viszik majd Félegyházának, mert nagyon jól érzik itt magukat és a magyar ételeket is szeretik.

Ezek is érdekelhetik