Közélet

2014.09.09. 19:22

Tájékoztatót kaptak az özvegyek első kézből

Katonaözvegyek és özvegy katonák részére szervezett találkozót Jánoshalmán a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régiója.

Galambos Sándor

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a katonaözvegyek és özvegy katonák találkozóját a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régiója.

A rendezvényen Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kalocsa, Szabadszállás, Jánoshalma, Orosháza, Szeged és Szentes nyugállományú klubjainak képviselői tudtak részt venni. A vendégeket
Györgypál Csaba nyugállományú alezredes, a házigazda Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesület elnöke és Deli József nyá. ezredes, a dél-alföldi régió tiszteletbeli elnöke köszöntötte. Bényi Luca, a Hunyadi János Általános Iskola tanulója pedig Rozs János Katonaözvegyekhez című versével emlékezett meg az elhunytakról.

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere a város önkormányzatának az idősek érdekében végzett munkájáról, feladatairól tájékoztatta a nyugállományú klubok képviselőit, majd az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársai, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, érdekvédelmi altiszt és Bárány Sándor főelőadó ismertették a katonaözvegyekre és az özvegy katonákra vonatkozó jogszabályokban bekövetkezett változásokat. Dr. Kovács György nyá. ezredes, a BEOSZ Dél-alföldi régiójának elnöke a klubok aktuális feladatairól szól, Sztanó Zsuzsanna nyá. őrnagy, a BEOSZ felügyelőbizottságának az elnöke a nyugdíj- és az özvegyi nyugdíjjogosultság terén bekövetkezett változásokat ismertette, Bódi Jánosné, a szervezet nőtagozatának a vezetője pedig a katonaözvegyek mindennapjait érintő gondokról beszélt.
A találkozó délutánig tartó baráti beszélgetéssel ért véget.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A nyugdíjasokra vonatkozó törvényi változásokról kaptak tájékoztatást a tanácskozás résztvevői
[/caption]

Címkék#Jánoshalma

Ezek is érdekelhetik