Közélet

2014.07.27. 20:24

Az állatorvost, a plébánost és a zenészeket díjazták

A szombati falunapon adták át az önkormányzat kitüntető címeit Ladánybenén.

Zsámbóki Dóra

Az elismerések átadása előtt Kardos Attila polgármester adott rövid áttekintést a falu helyzetéről. Mint elmondta: szombaton a közösség is birtokba vehette a megújult ladánybenei kultúrházat. Az 1950-ben épült művelődési házra ráfért a tatarozás. A célra elnyert pályázati támogatás nem lett volna elegendő az összes szükséges munka elvégzésére, ezért a település saját költségvetéséből egészítette ki a pályázati forrást. Az épület kívül és belül is megújult. Megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, a kultúrház előtti park is megszépült. A polgármester egy másik fejlesztésről is beszámolt. Az elmúlt évek jó gazdálkodásának köszönhetően Ladánybene nem adósodott el, ezért az államtól 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat. A képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, hogy a pénzt útépítésre költik, így – köszönhetően a lakossági hozzájárulásnak is – a közelmúltban szilárd útburkolatot kapott a Zrínyi, a Dózsa és az Arany János utca.

A Ladánybene díszpolgára címet dr. Tóth Béla állatorvos vehette át, aki hosszú évtizedeken keresztül állatorvosi tevékenysége mellett közösségi és közéleti szerepet is vállalt Ladánybenén. A képviselő-testület döntése értelmében Kardos Attila polgármester a Ladánybenéért kitüntető címet Földi Tibor plébánosnak adta át, aki példaértékű közösségi munkát végez a település érdekében. A település ígéretes fiatal tehetségeit Reménységeink kitüntető címmel ismeri el a falu. Idén ezt a díjat a Madaras együttes kapta kiemelkedő hagyományőrző népzenei és közösségi tevékenységéért. A cím átvétele után a háromtagú együttes citeramuzsikával kedveskedett a közönségnek.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Madaras együttest, a település ígéretes fiatal tehetségeit Reménységeink címmel tüntették ki
[/caption]

Címkék#Ladánybene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!