Közélet

2012.12.02. 13:21

Északon már havazik

Havas esőre, de akár hóra is számíthatunk a jövő hét elején Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Vasárnap virradóra az Északi-középhegységben és a Bakonyban havazásra, az agglomerációban vegyes halmazállapotú csapadék hullására, míg a Tiszántúl esős időre ébredhettünk. A Kékesen már a reggeli órákban kialakult a néhány centis friss hólepel - tájékoztatta a baon.hu-t Kurunczi Rita, az időkép. hu meteorológusa.

Délután is sok lesz felettünk a felhő,  az érkező csapadék a Dunántúl és az északi megyék mellett a középső területeken is egyre inkább hó formájában fog hullani, helyenként akár 5 centi friss hó is eshet. Az Alföldön havas esőre, keleten inkább esőre, szitálásra számíthatunk. Éjjel a Duna-Tisza közére is átterjed a havazás. Hétfőn reggel a délnyugati megyékben, továbbá Fejér megyében akár hófúvás is kialakulhat.

Hétfőn eleinte a középső országrészben még számítani lehet hószállingózásra, kisebb havazásra, míg keleten havas esőre, esőre van kilátás, ezt követően kelet felé távozik a csapadék. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északi szél, országszerte fagypont felett alakulnak a maximumok.
Az időkép.hu folyamatosan frissülő cikkéből kiderül, hogy hol rázta már meg Holle anyó a dunyháit.

Ezek is érdekelhetik