Közélet

2012.12.05. 21:56

Egyszerűbb lesz pályázni a civileknek

Civilek a pályán címmel másodszor zajlott konferencia a Kecskeméten működő civil szervezetek vezetőinek tegnap a megyeháza dísztermében.

Popovics Zsuzsanna (Petőfi Népe)

A hazai és Európai Uniós pályázati lehetőségekről volt szó, valamint az új civil törvény bevezetése után megjelenő támogatási feltételek témakörét tárgyalták az előadók.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Szászfalvi László miniszteri biztos mutatta be a nemrég működő Emberi Erőforrások Támogatáskezelőt (EMET). Ennek prioritásai között nevezte meg a papíralapú pályáztatás fokozatos megszüntetését és egy új, egységes infokommunikációs rendszer létrehozását; a gyors, rugalmas és a lehető legkevesebb adminisztrációval járó támogatási módot; valamint a közvetítést a döntéshozók és a pályázatok kedvezményezettei között.

Mák Kornél kecskeméti alpolgármester arról tájékoztatott, hogy folyamatban van a Civil Cselekvési Program létrehozása. Ennek kidolgozásának részeként december 14-ig úgynevezett Civil Kérdőív tölthető ki a város honlapján (anonim formában), és öt munkacsoport is létrejött a városi civil szervezetek közreműködésével.

A tanácskozás további részében a konkrét pályázati lehetőségekről számoltak be az EMET három igazgatóságának vezetői, valamint Tirts Tamás főigazgató.

A Baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!