Közélet

2012.04.03. 16:53

Kitart a jó idő húsvétig?

Visszatért a ragyogó tavaszi idő, megyénkben is 20 fok körüli hőmérsékleteket mértek. De vajon marad a meleg a hosszú hétvégén is?

baon.hu

Kedden eleinte csak keleten zavarhatják felhők a napsütést, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kisebb zápor, eső főleg a déli megyékben alakulhat ki, majd az esti óráktól egyre nagyobb területen várhatóak záporok. A délnyugati szél élénk marad, 16 és 22°C közötti maximumokra van kilátás – tudtuk meg az időkép.hu-tól.

Szerdán egy hidegfront előterében a délnyugat felől gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből záporokra, helyenként zivatarokra számíthatunk, ennek ellenére meleg lesz napközben, 18 és 23°C várható.

Csütörtökön jelentősen javulnak a zivatarok kialakulását segítő feltételek. Az enyhe, párás légkörben elsősorban az ország nyugati, középső és déli területein van esély zivatarok kialakulására. A hét második felében várhatóan gyengülni fog a nappali felmelegedés, kissé visszaesnek a maximum-hőmérsékletek. Húsvétkor is hűvösebb lesz az átlagosnál.

 

Ezek is érdekelhetik