Közélet

2012.03.31. 12:05

Veszélyes a tavasz a kutyák számára

A tüzelési időszakban sajnos nagyon sok kutya végzi az autók kerekei alatt. De mit tehetnek a gazdik, ha dolgoznak a hormonok?

baon.hu

A Menhely az Állatokért Alapítvány az 54-es számú főútról két elütött kutyát szállított be. Rajtuk már nem lehetett segíteni sajnos, a sérülésben elpusztultak – tájékoztatta a Baont Szabó Attila, a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársa. – Kérjük a gazdákat figyeljenek jobban négylábú kedvenceikre, mert ha elcsatangolnak akkor a veszélye megvan, hogy nem érnek haza. A szökésüknek két oka is lehet. Amennyiben láncon tartják őket és ők elszabadulnak, akkor a külvilág teljesen idegen számukra, hiszen láncon élték le az életüket. Félelmükben akár egy forgalmas útra is tévedhetnek.

A másik ok a tavaszi tüzelési időszak. A hormonoknak nem tudnak parancsolni, és elszöknek otthonról. Ezt megelőzendő, saját érdekükben és a felesleges szaporodás megelőzéséért fontos kedvenceink ivartalanítása! Jelenleg tavaszi ivartalanítási akció tart Kecskeméten. A részletekről www.menhely.eu oldalon olvashatnak. Kérünk minden állattartót, figyeljenek jobban oda kedvenceikre! – figyelmeztet Szabó Attila.

baon.hu -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik