Közélet

2011.05.25. 17:48

Nem győzte meg az elnök a dolgozókat

Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményébe, ismertebb nevén a Juhar utcai iskolába látogatott a fenntartó megyei önkormányzat elnöke, Bányai Gábor. A munkatársakkal szervezett találkozó témája, hogy a pénteki közgyűlés egy előterjesztése szerint a megyei közgyűlés összeolvadással egy intézménybe integrálja a Kiskőrösi Közoktatási Intézményt és a Kecskeméti Közoktatási Intézményt, Kiskőrös székhellyel.

Gál Zita

A Juhar utcai iskola munkatársai tiltakoznak az egyesítés ellen, ezt már több formában jelezték a fenntartónak: a szülőkkel karöltve több mint száz aláírtást gyűjtöttek, személyesen jelezték ellenérveiket és csütörtök délután fél négyre tüntetést is szerveztek a megyei önkormányzat épülete elé.

Bányai Gábor kérdésünkre elmondta, a kecskeméti intézmény jövője szempontjából előnyösnek tartja az egyesítést, amit nem alá-fölé rendelt viszonyban valósítanának meg.

– Úgynevezett egyberendelt viszony lesz a két intézmény között. Igazgatónak a kiskőrösi intézmény jelenlegi vezetőjét, Radicsné Szerencsés Teréziát javasoljuk, aki az augusztus elsejei egyesülésétől egy évig maradhat a pozíciójában. Ezután pályázatot írunk ki a posztra. A Juhar utcai intézményegységet pedig továbbra is Négyesiné Farkas Valéria vezetné – mondta az elnök.

A baon.hu értesülései szerint az elnöki látogatás nem térítette jobb belátásra a tiltakozó dolgozókat. A csütörtöki tüntetést változatlanul meg akarják tartani.
Úgy tudjuk, az egyesítésről szóló előterjesztést az iskola dolgozói mellett sem az MSZP, sem a Jobbik képviselői nem fogják támogatni. A 24 fős testületből azonban ez csak 7 főt jelent, ami a döntés elfogadását nem veszélyezteti.

A Juhar utcai iskola hivatalos neve az integrálás után ez lesz:

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Integrált Óvodája, Általános Iskolája, Előkészítő és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Nevelési Tanácsadója, Gyermekotthona és Szociális Intézménye Kecskeméti Óvodája, Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye

-->

Ezek is érdekelhetik