Közélet

2010.02.08. 10:16

Lerobbant buszok Kecskeméten

Munkatársaink két lerobbant buszt láttak hétfő reggel Kecskemét utcáin. A 3-as buszon egy nyomócső tört el, a másik busznak pedig váltóproblémája volt – tudtuk meg a Kunság Volántól.

baon.hu/M. A.

A Kunság Volán tájékoztatása szerint ma, a reggeli órákban két autóbusznak akadt műszaki problémája:
– A Széchenyi térről 8.45-kor induló 3-as járat a Csokor utcánál robbant le, mint utólag kiderült, egy nyomócső tört el, az okozta a problémát – mondta el lapunknak Hári Ernő termelési igazgató. – A gépkocsivezető helyesen ítélte meg a helyzetet, hogy nem hajtott tovább, így egy tartalék buszt inítottunk el a Széchenyi térről mentesítésre. Egy másik buszunk a Batthiany utcán kényszerült pihenőre, ez azonban a telephelyre közeledett, nem szállított utasokat. Itt váltóprobléma okozta a meghibásodást.

Autóbuszaink egyébként a hó ellenére is a szokásos iskolai napnak megfelelően indultak el ma reggel a telephelyről, vagyis 48 busz kezdte meg a munkát üzemkezdetkor. Időnként akadnak ugyan kisebb-nagyobb meghibásodások, de az nem több és gyakoribb, mint más teleken. A hideg és a hó tehát most sem okoz több problémát, mint a korábbi években – nyilatkozta a termelési igazgató.  

10:00 Ma reggel a Batthyány utcán reggel 9 órakor is volt egy lerobbant busz és a Kunság Volánnál egyelőre nem értünk el senkit, aki hivatalosan tájékoztatni tudott volna minket. A titkárnő annyit mondott, majd visszahívnak minket.

Lerobbant a 3-as busz

Háromnegyed kilenc múlt tíz perccel. A busz menetrend szerint megérkezett a Kecskemét, Csokor utcai megállóba. Nemcsak látni, de érezni is lehetett, hogy odaért, mivel egy kis füstöt is hozott magával. Az utasok köhögve felszálltak, a sofőr pedig le. Hirtelen mindenki arról kezdett el beszélni, mi történhetett a busszal, hogy az átlagosnál büdösebb a mai reggelen. A sofőr gondterhelt arccal felszállt és leállította a busz motorját. Úgy tűnt a CB rádión értekezett kollégáival. Felöltözött, ismét leszállt, majd felszállt és a csuklós busz első részén, az utastér padlóján lévő ajtót felnyitotta, mire sűrű füst telítette el a légteret. Sok utas riadtan menekült a busz hátuljába. A sofőr egy szót sem szólt, csak gondterhelt arca árulkodott érzelmeiről. Az utasok találgatásba kezdtek és egymást faggatták: Meg fogják javítani és csak akkor mehetünk tovább? Vagy új busz jön? Ért ehhez a sofőr? Vajon a gyerekemmel meddig kell várnom ebben a hidegben? De hiteles válasz nem jött a hangszórókból. Biztosan a mikrofon is elromlott a motorral együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!