Közélet

2010.02.14. 20:18

Géderlakon idén is sok lesz a virág

Az „Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén” továbbra is az egyetlen magyar aranyérmes település falukategóriában, Géderlak.

Szűcs Brigitta Z.

Erre is épp olyan büszkék, mint arra, hogy a nehéz idők ellenére is talpon tudnak maradni, sőt, egyre szebb épületek, élhetőbb környezet várja a kirándulókat és szolgálja ki a helyieket.

– A településen kevesen kötnek házasságot és kevés gyermek születik. A lakosság létszáma azonban mégis nő. Hogy is van ez? – kérdeztük Géderlak polgármesterét Sill Lászlót.
– Folyamatos a beköltözés a faluba. A lakosság összetétele már nem a régi. Új arcokkal, új nevekkel találkozunk.

– Uszód, Dunaszentbenedek és Géderlak társulásával elkezdődött a szennyvíz-csatornarendszer és a tisztítóművel kapcsolatos előkészítő munkák sora. Idén mi épül?
– Az önkormányzat a Leader program keretében vállalta a templom felújítására kiírt pályázat költségeit, 1 millió 200 ezer forint értékben. És mivel a pályázat sikeres lett tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok is.

– Nem féltik a virágokat attó, hogy „lábuk kél”?
– Célul tűztük ki a 2010-es évre a közbiztonság megerősítését, és a körzeti megbízotti iroda új helyre költöztetését.  De elkészülhet a sportöltöző felújítása, a polgármesteri hivatal akadálymentesítése is.

Ezek is érdekelhetik