Közélet

2009.04.09. 09:42

Aknák között szlalomoznak

Címkék#Kecskemét

Hetek óta harminccal lehet csak közlekedni Kecskemét egyik legforgalmasabb négysávos útján, a Halasi úton.

Sebestyén Hajnalka

Az autósok nap mint nap lassan, szlalomozva haladnak a kiálló csatornafedők között a megyeszékhely egyik legfontosabb útján. A sebességkorlátozó táblákat az útburkolat felújítása indokolja a Halasi úton. A Közútkezelő Kht. beruházásában készülő útfelújítás már régóta váratott magára. A régi aszfalt felmarását három héttel ezelőtt kezdték meg, az új burkolat azonban még nem készült el. Mikorra fejeződnek be a munkálatok? Ennek jártunk utána.

– A teljes útszakasz felújításának határideje május vége – tájékoztatott Iványi István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. – Eddig az apróbb, nem látványos technológiai munkálatok folytak az útszakaszon, jelenleg a csatornafedlapok leendő új burkolatszintjére emelését végezzük, ezt követően a szegélykövek javítása lesz soron. A tervek szerint az április 20-ai héten kerül majd fel az új aszfalt, majd következhetnek az útburkolati jelek felfestései. A forgalom végig folyamatos lesz, helyenként azonban a szakemberek csak útszűkület mellett tudják elvégezni a munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!