Közélet

2008.08.08. 09:14

Jótékonysági torna egy beteg kisfiúért

A lajosmizsei sportcentrumban jótékonysági focitornát tartanak holnap (szombat) délelőtt kilenc órai kezdettel. A rendezvényt ahelyi általános iskola sporttagozatos osztályának 1989-ben végzett tanulói szervezik.

G. S.

A torna bevételét egy súlyosan beteg kisfiú ápolási és gyógykezelési költségeire ajánlották fel. A nap fővédnöke: Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke.
– Peti születése óta izomsorvadásban szenved, állapota folyamatosan romlik. Kilenc évesen ágyhoz kötött beteg, a külvilág ingereire egyre ritkábban reagál. Édesapja osztálytársunk volt, szeretnénk bizonyítani, hogy ennyi év után is erős a közösségünk, a bajban számíthatunk egymásra – sorolja a szomorú tényeket Kis-Juhász Zsolt főszervező, a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány elnöke.

– A tornára nyolc csapat nevezett. Pályára lépnek többek között a lajosmizsei rendőrök, a megyei önkormányzat dolgozói, a volt osztálytársak, a kisfiú édesapja kollégáiból verbuválódott együttes és az ismét összeállt lajosmizsei felnőtt focicsapat. A nevezési díjakat, a vállalkozók és magánszemélyek felajánlásait, valamint a helyszínen lévő adománygyűjtő perselybe elhelyezett összeget Peti gyógykezelésére ajánlottuk fel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!