Közélet

2008.04.24. 15:27

Olvasói levél: Egy elégedetlen utas

A Baon.hu egyik bátmonostori olvasója továbbította szerkesztőségünknek is a Bács-Volánnak címzett levelét. A levelet változtatás nélkül közzétesszük, az üggyel kapcsolatban pedig megkeressük az illetékeseket. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Baon.hu

Tisztelt Bács-Volán Rt. helyközi személyforgalom, bajai autóbusz-pályaudvar!

Sokáig fontolgattam, hogy e levelet megírjam-e és azt is, hogy milyen formában tegyem ezt.
Döntésemet az a tény érlelte meg, hogy 2008. 16. hetében, április 14-15-16-án, hétfőn, kedden és szerdán, a menetrendben szereplő, 6:45-kor, Bátmonostor-alsó megállóhelyről induló autóbuszjárat nem érkezett meg. Ez az utóbbi időben elég sűrűn és kiszámíthatatlanul, többször is előfordult.
Így nagy nehézségek árán, a 8 perccel később érkező – már utasokkal zsúfolt – járatra kellett felpréselődnöm, hogy munkahelyemről ne késsek el túlságosan.

Ezek után 17-18-án, csütörtökön és pénteken, a várt autóbusz megérkezett, pénteken már utasszámlálással egybekötve.
Megjegyzem csütörtökön és pénteken, majd azt követően hétfőn is a diákok egy része már eleve későbbre jött a buszmegállóba, mert arra számítottak, hogy megint kimarad a menetrend szerint 6:45-kor induló járat.

Az utasszámlálás 21-22-23-án, vagyis hétfőn, kedden és szerdán folytatódott, én magam (nem hivatalosan) 34, 38, illetve 42 személyt számoltam, mint bátmonostori felszálló utast.

A munka utáni hazautazásunk sem zökkenőmentes, bár ott valamivel kevesebb a probléma, de a tegnapi eset végleg megérlelte elhatározásomat, hogy ezt már szó nélkül hagynom nem lehet.

A bajai Szabadság utcában lévő, a Hungária biztosítóval szembeni, sokak által csak „Kismalomnak” nevezett buszmegállóban vártam a menetrend szerint a pályaudvarról 14:45-kor induló buszjáratot, hiába. A 14:50-kor induló járat pedig, a megállóból is jól láthatóan, az 51-es főközlekedési úton haladva KIHAGYTA a megállót.
Szerencsémre egy ismerősöm személygépkocsival arra járt és hazavitt, de ez a megállóban várakozókat egyáltalán nem nyugtatta meg!

Mindezek után ma reggel, 24-én a menetrend szerinti járat újra kimaradt, vagyis NEM ÉRKEZETT MEG!

Tisztelt Bács-Volán Rt, én havonta ELŐRE tisztességesen kifizetem a 15 kilométeres távolságnak megfelelő autóbuszbérlet 9900.- forintos árát, cserébe mindössze annyit kérek, hogy emberi körülmények között – nem feltétlenül ülve – de ne agyonzsúfolódva, a menetrend szerinti járatokkal közlekedhessek lakóhelyem Bátmonostor és Baja között.

A minőségirányítási rendszerükben nyilván Önök is szoktak vevői megelégedettség–mérést tartani, fentiek miatt jelzem, hogy ELÉGEDETLEN vagyok helyközi személyforgalmi szolgáltatásuk színvonalával.


Bátmonostor, 2008. április 24.

Több sorstársam nevében, akik e levél megírására bíztattak, üdvözlettel: Kunvári György utas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!