Közélet

2008.04.24. 12:55

Kivonultak a képviselők fideszes társuk felszólalásakor

Kivonultak a szocialista és a szabad demokrata önkormányzati képviselők a kecskeméti közgyűlés mai (csütörtök) üléséről, Bogdándi Ferenc fideszes képviselő napirend előtti felszólalásakor.

Takács Valentina

Bogdándi Ferenc arról beszélt, hogy a kormány titkosszolgálati eszközöket vet be többek között az önkormányzatok ellen, megerősítve ezzel azt a kormányhatározatot, amely még 1998-ban Horn Gyula miniszterelnöksége alatt született. A Kecskeméti Televízió kamerája az internetről letöltött kormányhatározat egyes oldalait Bogdándi képviselő kérésére közelről is bemutatta. Ekkor vonultak ki a szocialista és az SZDSZ-es képviselők.

Brúszel László szocialista frakcióvezető később elmondta: kivonulásoknak több oka is volt, egyrészt az, hogy a szervezeti és működési szabályzat szerint országos politikát így nem lehet beemelni a helyi képviselő-testület napirend előtti felszólalásai közé. Másrészt, mint mondta, Bogdándi képviselő felszólalása nem volt teljes, hiszen a nemzetbiztonsági védelem alá eső szervek és létesítmények köréről szóló kormányrendeletben szereplő intézményeket csak akkor lehet megfigyelni, ha az az adott szervezettel történő megállapodás alapján történik. Zombor Gábor polgármester ezzel kapcsolatosan megjegyezte: mivel a rendelet ilyen formán érinti az önkormányzati képviselőket is, ezért Bogdándi felszólalásának témája megfelel a napirend előtti felszólalás feltételeinek.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] A hűlt helyek és a bent maradt képviselők
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!