Közélet

2008.04.14. 15:36

A Munkácsy-tárlat 25 ezredik látogatóját köszöntötték

Vasárnap estig még láthatók Kecskeméten, a Cifrapalotában a nagy festőgéniusz felbecsülhetetlen értékű festményei.

Sebestyén Hajnalka

A kiállítást nap, mint nap több százan keresik fel. Az elmúlt pénteken egy kiskunfélegyházi hölgy személyében köszönthették a tárlat huszonötezredik látogatóját. Győri Péterné édesanyjával érkezett a kiállításra. Elmondta: kedvenc festője Munkácsy, így már nagyon várta, hogy személyesen is megtekinthesse az alkotásokat.

Pénteki napja nem jól indult, semmi sem úgy alakult, ahogyan tervezte. Így nagy öröm volt számára, hogy a kiállításra érkezve megtudta: ő lett a huszonötezredik látogató, s így a különleges kulturális élményt még egy ajándék is megkoronázta. Mindenkinek szívből ajánlja, hogy nézze meg a kiállítást, amelyre ezen a héten még lehetősége van, hiszen egy nem mindennapi élménnyel gazdagodhat. A kiskunfélegyházi hölgy elmesélte azt is, hogy rendszeresen jár kulturális rendezvényekre, főként kiállításokra és zenei programokra.

Steiner Ágnes a kiállítás sajtószóvívője elmondta: e hét csütörtökre várják a kiállítás harmincezredik látógatóját, amely egyben országos összesítésben a Munkácsy tárlat 950 ezredik látogatója lesz. A vasárnapi zárásig azonban harminckétezer látógatóval számolnak Kecskemét viszonylatában.

Győri Péternét Laczkó János megyei múzeum igazgató egy ajándékcsomaggal köszöntötte.

Címkék#Munkácsy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!