Közélet

2008.03.21. 20:02

Zuschlag fiktív tagbeléptetései után mégsem rendezték a párt megyei sorait? - Képgalériával

Továbbra is fiktív párttagok az MSZP-ben Kiskunhalason? Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Hunyadi Péter és Halász Balázs kiskunhalasi fideszes önkormányzati képviselők.

Pozsgai Ákos

A politikusok feltételezése szerint erős a gyanú arra, hogy továbbra is vannak fiktív tagok a kiskunhalasi szocialisták között. Ezt bizonyítják szerintük azok a kéretlen levelek, amelyek a párt tagnyilvántartása alapján érkeztek olyan személyeknek, akik korábban többször is jelezték, hogy tudtukon kívül vették fel őket az MSZP-be, de nem kívánnak a párt tagjai lenni. Jekő Attila a szocialisták kiskunhalasi szervezetének alelnöke szerint pusztán adminisztrációs hibáról lehet szó.

Szekeres Imre az MSZP alelnöke tavaly ősszel ígéretet tett, arra, hogy Zuschlag János fiktív tagbeléptetései után rendezik a párt sorait megyei és helyi szinten egyaránt. Ennek ellenére még ma is szerepelnek a MSZP taglistájában olyan személyek, akik korábban, soha nem akartak a pártba belépni – mondja két ellenzéki politikus. Erről Halász Balázs és Hunyadi Péter fideszes önkormányzati képviselők beszéltek újságírók előtt.

Az elmúlt hetekben többen is felkeresték őket, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök levélben kérte fel a fiktív tagokat egy levélben, hogy minősítsék az MSZP munkáját. Horváth István szülő, több levelet is bemutatott amit a gyereke és azok barátai kaptak.
Többségüket még a középiskolában léptették be, de soha nem fizettek tagdíjat és az MSZP helyi szervezetének tavaly őszi tisztújító gyűlésén sem jelentek meg.
Az újjáalakuló közgyűlésen a korábbi félezer taggal szemben mindössze alig százan jelentek meg. Az MSZP helyi vezetőinek akkori ígérete szerint azt követően csak őket tekintették hivatalosan a szervezet kiskunhalasi csoportja tagjainak. A fideszes honatyák szerint az egyik helyi középiskolában és egy fogyatékosokat gondozó intézményben léptettek be az MSZP-be embereket.

A halasi szocialisták alelnöke szerint azonban csak adminisztrációs tévedésről lehet szó. Jekő Attila a nyilvánosság előtt kért elnézést azoktól, akik akaratuk ellenére kaptak az MSZP fejléces leveleiből. Haladéktalanul intézkednek arra vonatkozólag, hogy ha még nem történt meg, akkor az országos nyilvántartásból töröljék az említett személyeket.

Ezek is érdekelhetik