Közélet

2008.01.21. 09:29

A lepukkant épületből elköltöznek a rendőrök

Jól jött a kiskunhalasi rendőröknek a határőrség testületbe történt „beolvasztása”.

S. I.

A városi kapitányság ugyanis a jelenlegi lepusztult épületéből hamarosan  felújított határrendészeti központba költözhet. Erről Dávid Károly dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszélt halasi látogatása során.

– Úgy látom, a kapitányság jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, a kollégák eredményesen, jó színvonal dolgoznak. A munkafeltételek azonban rendkívül méltatlanok – foglalta össze tapasztalatait a tábornok Husti János rendőrkapitánnyal, illetve Várnai László polgármesterrel történt találkozója után.

Ami azt illeti, a rendőrvezető még enyhén fogalmazott: a rendőrség Szilády Áron utcai épületében hullik a vakolat, az elöregedett elektromos rendszer miatt gyakoriak az áramszünetek, a mellékhelyiségekben nincs melegvíz, a bútorok évtizedek óta nem voltak cserélve.

Dávid Károly elmondta, a kapitányságot hónapokon belül átköltöztetik a keceli úti határrendészeti központba, amely egyébként az elmúlt években jelentős felújításon, bővítésen esett át. Információink szerint az üresen maradó épületet – amely állami tulajdon és vagyonkezelője a megyei rendőr-főkapitányság – értékesíteni fogják. X

Ezek is érdekelhetik