Közélet

2007.12.13. 09:23

Új okmányiroda nyílik Baján

Elsősorban az autótulajdonosoknak jelent majd nagy segítséget, ha megnyílik az új okmányiroda. Az Ipartelepi úton, a közlekedési hatóság bajai kirendeltségén lenne a kihelyezett iroda.

Baon.hu

- Nem kellene feleslegesen ingázni a főtér és az Ipartelepi út között azoknak, akiknek cserélni kell a forgalmi engedélyt. Az új iratot helyben megcsinálnák a hatóság telephelyén nyíló, kihelyezett okmányirodában. Ráadásul így csökkenne a zsúfoltság a belvárosi irodában - indokolta a tervezetet Révfy Zoltán polgármester. Egyetértett a javaslattal a képviselő-testület, elfogadva a szándéknyilatkozatot. Egyébként a tárgyi feltételek megvannak a polgármesteri hivatalban, ahonnan egy dolgozó kerülne át az új irodába.A szükséges egyeztetéseket követően Sas Gábor jegyző készít tájékoztatót a kivitelezés és a folyamatos működtetés várható költségeiről február végéig a városatyáknak.

Megszavazták a képviselők Bajai Digitális Téka létrehozását is. A könyvtárban nyílik meg kétmillió forintos beruházással. Szerepe a kulturális értékmegőrzés lesz, ebbe pedig pénzt kell fekteti, mondta a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik