Közélet

2007.12.08. 15:00

Nem kapkodják el a családi ezüst bérbeadását

Ígéretes, de kockázatos. Így értékelik a foktői és uszódi képviselő-testületek a Kalocsával közösen tulajdonolt, volt katonai reptér hasznosítására tett befektetői ajánlatot.

K. T.

Mint beszámoltunk róla, a terület legkisebb részével rendelkező város a múlt héten elfogadta a beruházási szándékkal jelentkező társaság szerződés-tervezetét. A repteret azonban csak egyben tudná hasznosítani az eurótízmilliókat ígérő angol befektető. Azaz egybehangzóan kellene nyilatkoznia a három önkormányzatnak. Ilyenre azonban reptér-ügyben az utóbbi tíz évben nem került sort. Foktő és Uszód csütörtökön együttes testületi ülést tartott.

– További garanciális elemeket kell beépíteni a szerződésbe. Annak megkötése előtt ismerni szeretnénk a beruházás ütemtervét – mondta Bedi Gyula, Uszód polgármestere.

A legnagyobb területtel a legkedvezőtlenebb gazdasági helyezetben lévő Uszód rendelkezik. Ezért őket fokozottan érinti a családi ezüstnek tekintett ingatlan sorsa, így érthető óvatosságuk. Ismét felvetődött, hogy a legegyszerűbb megoldást az lenne, ha a befektető megvásárolná a területet. Korábban Foktőn is úgy vélték, így teremtődne tiszta helyzet és a település milliárdos bevételhez juthatna.

Jakab Ferenc, foktői polgármester szerint a jelenlegi feltételek a falvak számára túl sok bizonytalanságot tartalmaznak, ezért még nem érkezett el a szerződéskötés ideje. Másrészt a három településnek is egyeztetnie kell, hogy érdekeik azonosak legyenek.

Ezek is érdekelhetik