Közélet

2007.04.08. 15:36

Nézőtér altatószék nélkül

A kecskeméti Katona József Színház utolsó nagyszínházi bemutatója Georges Feydeau „Osztrigás Mici” című bohózata lesz. Rendezője Bodolay Géza, akit nemrég a Magyar Tudományos Akadémia Színház- és Filmművészeti Bizottságába is beválasztottak, akár a darabbéli Petypon doktort.

-

A címszereplő ledér táncosnőt Gidró Katalin játssza, a darab legfontosabb házaspárjának szerepét pedig Csombor Teréz és Mihályfi Balázs alakítja. Egyiküket sem kell bemutatni se Kecskemétnek, se a színháznak. Jön a tavasz, és ezúttal eredeti francia bohózaton mulathatunk, amit április 13-án, pénteken mutatnak be Székely László különleges díszletében.  Különleges, mert szinte megkettőzi a Nagyszínházat, ahol a tűzoltó páholyában a Látó–
Marsa duó zenél. A gombnyomásra altató szék ötletével Feydeau már egy évszázada röhögteti a nézőket: félreértés félreértés hátán, ahogy az életünkben is. Csak ezúttal sokkal derűsebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!