Közélet

2007.04.12. 11:29

Bővült a sztárprogram a VOLT-on

Kevesebb, mint 100 nappal a 15. VOLT Fesztivál indulása előtt újabb nemzetközi sztárok részvételét jelentették be a szervezők.

-

 Eszerint a július 4-től 7-ig rendezendő soproni fesztiválon – a korábban bejelentett csapatok, így a Korn, Prodigy, Laibach és mások mellett – fellép a The Roots, a Coldcut és jön Anthoy Rother és a Massive Attack sztárja, Daddy G is.

A már biztosra vehető fellépők listáját mától közli a VOLT megújult honlapja a www.volt.hu oldalon.

A Montreaux-i Jazz Fesztiváltól az amerikai Lollapaloozáig a világ bármely pontján a legnagyobb nevek között jegyzik a THE ROOTS csapatát. A hattagú, amerikai banda az evidens példa arra, hogyan lehet a hiphopot és élőzenét, a kísérletező kedvet és az élvezetes popdalokat, a feszességet és krémes soult, a gyökereket és a mai megszólalást egyszerre szolgálni. A VOLT nyitónapján lép színpadra a The Roots!

Ugyancsak a VOLT-on találkozhatunk az elektronikus tánczene történetének elsőszámú úttörőjével, a COLDCUT-tal. Az idén 21. (!) születésnapját ünneplő angol duó olyan szinten befolyásolta mindazt, amit ma elektronikus zenének nevezünk (legyen az ambient, jungle, house vagy break) mint senki más rajtuk kívül.

Sokak örömére először találkozhatunk hazai színpadon a Massive Attack mélyhangú dumagépével, DADDY G-vel. Minden kétséget kizárva egyszerre tekeri majd meg a VOLT Fesztivál közönségének agyát és táncos lábát, s lesz benne hiphop, pszichedelia, pörgős elektronikus tánczene, soul, rhythm and blues és sok minden más.

Jó néhány éves hagyománynak megfelelően a VOLT negyedik napján idén is találkozhatunk a Hyperspace programjával, ahol ezúttal a Datapunk kiadó atyja, a frankfurti zenész, ANTHOY ROTHER vendégszerepel.

A VOLT Fesztivál már biztosnak mondható fellépőt a megújult honlapon közlik a szervezők (www.volt.hu).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!