Közélet

2006.06.24. 19:37

Adócsalókat jelentett fel Bács-Kiskun megyében az APEH

Huszonhárom esetben tett büntetőfeljelentést ebben az évben az adóhivatal Bács-Kiskunban. A legjellemzőbb bűncselekmények a csalások, az adócsalások, a közokirat-hamisítások, és a magánokirat-hamisítások voltak.

Noszlopy

A feljelentések száma megegyezik a feljelentett személyek számával. Azaz 23 gazdasági társaság vezető tisztségviselője, illetve társadalmi szervezet képviselője ellen kezdődött nyomozás az APEH jelzése alapján a megyében.

Az adócsalások körében a „sláger” 2006-ban is a hamis számlák felhasználásával történő forgalmi adó visszaigénylés volt. Hamis köz-, és magánokiratokat pedig jellemzően hitelfelvételkor próbáltak meg felhasználni a gyanúsítottak. Előfordult olyan eset is ebben az évben Bács-Kiskunban, amikor adóigazolást próbáltak hamisítani. Majd ezt a hamisítványt nyújtották be APEH igazolásként valamelyik pénzintézetnél. Az adóhivatal által feltárt elkövetési érték a 23 esetben megközelítette a 273 millió forintot. Ebből a csalás, illetve adócsalás gyanúja közel 64 millió forintnyi értékben szerepelt.

Ezek is érdekelhetik