Kék hírek, bulvár

2015.10.13. 14:02

Rács mögött az idősökre támadó rablók

A hónapokon át tartó nyomozás eredményeként a kecskeméti rendőrök beazonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy éjszaka alatt két ingatlanba is betört és bántalmazta az ott lakó idős embereket.

baon.hu

A rendőrség közlése szerint február 19-én éjjel 11 óra körül V. János betört egy kecskeméti házba, ahol értékek után kutatott. Felfigyelt a zajra az ott lakó 92 éves tulajdonos, aki meglátva a betörőt kiabálni kezdett. A rabló megverte az idő asszonyt, majd üres kézzel elmenekült a helyszínről. Tíz perccel később egy közelben lévő lakásban is szokatlan zajokra ébredt fel az ott lakó idős házaspár. A kutatás közben megzavart férfi bántalmazta a sértetteket, majd értékek nélkül sietve távozott. A büntetőeljárások során beszerzett orvosszakértői vélemények szerint a 92 éves néni és a 82 éves férfi – aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette – nyolc napon belül gyógyuló, míg 72 éves felesége súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a bejelentéseket követően azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, azonban kilétét egyik ügyben sem sikerült megállapítani, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfüggesztette a nyomozásokat. A kitartó munka eredményeként néhány hónappal később a kecskeméti nyomozók látókörébe került egy 31 éves férfi, aki a bűncselekmények helyszínétől nem messze lakik. V. Jánost augusztus 31-én előállították a kapitányságra, majd a 92 éves sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény ügyében gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók őrizetbe vették a rablási kísérlettel gyanúsított férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a járásbíróság szeptember 3-án el is rendelt.

A gyanúsított fogva tartása mellett is folyamatosan vizsgálták a nyomozók, hogy a házaspár sérelmére elkövetett bűncselekmény elkövetéséhez is köze lehet-e a férfinak. A büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a másik támadást is V. János követte el. A börtönben lévő férfit október 8-án ismét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók rablás kísérlete, súlyos testi sértés és magánlaksértés megalapozott gyanúja miatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: police.hu
[/caption]Aznap éjjel történt még valami

Érdekes, hogy február 19-én, az előző helyszínektől körülbelül 300 méterre két férfi szintén kirabolt egy idős férfit. A rendőrség korábbi közleményéből az derül ki, hogy a Diófa utcában egy 89 éves férfira rontottak rá a rablók, akik elvitték a sértett táskáját. Az egyik elkövetőt, F. Mihályt másnap elfogták a rendőrök, társa, Cs. Zsolt később szintén rendőrkézre került. Ez a két idősekre támadó rabló is előzetes letartóztatásban van azóta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!