Kék hírek, bulvár

2014.09.27. 06:34

A Gripenek géppárban szállnak a lőtér fölött

A szárazföldi csapatokkal történő együttműködést gyakorolják a kecskeméti vadászpilóták.

Hraskó István

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság által szervezett és irányított Közös Fellépés 2014 gyakorlaton nyílik először lehetőség a Gripen vadászgépek valamennyi képességének alkalmazására. 
Feladatonkénti váltásban, a kecskeméti repülőbázis húsz vadászpilótája vesz részt a Közös Fellépés 2014 gyakorlaton, Újdörögd és Hajmáskér közelében.

Ugrik Csaba ezredes, az alakulat parancsnoka a honvedelem.hu-nak elmondta: a szárazföldi csapatokkal történő együttműködés keretében a JAS−39 hajózóállomány levegő-föld gépágyúlövészetet és közvetlen légi támogatást hajt végre. Feladatuk a szárazföldi csapatok támogatása harchelyzetben, illetve az együttműködés gyakorlása az előretolt repülésirányító csoporttal, valamint szimulált és valós fegyverzettel végrehajtott földi célok támadásának gyakorlása.

A feladatokat áttelepülés nélkül, saját bázisukról, Kecskemétről felszállva hajtják végre, a gyakorlat parancsnokságával összekötő révén tartják a kapcsolatot. A Gripenek minden alkalommal géppárban repülnek a lőtér légterében.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik