Kék hírek, bulvár

2012.03.09. 14:29

Hidegvérrel végeztek három emberrel

Befejeződött a több mint másfél évig tartó rendőri nyomozás a 2008 tavaszán kivégzett 32 éves bajai nő és 41 éves élettársa, valamint a 2009 nyarán megölt 52 éves bajai vállalkozó feltételezett gyilkosai ellen. Mindhármukat holttestét Bátmonostoron ástak ki. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság négy embert gyanúsít a bűncselekmények elkövetésével.

N. N. M.

Korábban többször is beszámoltunk már arról, hogy két holttestet ástak ki a rendőrök 2010. nyarán Bátmonostor határában. A most lezárult vizsgálat szerint a négy gyanúsított 2008. márciusában, egy erdős területen gödröt ásott, majd ezután megölték a nőt és a férfit. P. Attila előbb megvendégelte a férfit és a nőt, majd társaival emgölték őket. A két holttestet az előre kiásott gödörben rejtették el.

– A nyomozás adatai szerint a tetteseket anyagi haszonszerzés motiválta – mondta Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
A széleskörű nyomozás később arra is fényt derített, hogy a négy gyanúsított közül egyikük, a bűncselekmények értelmi szerzője, egy 29 éves bátmonostori férfi, 2009-ben is elkövetett egy emberölést. Egy később eltűnés miatt keresett, ismert bajai férfit ölt meg. A bajai vállalkozó holttestére is Bátmonostor külterületén találtak rá a nyomozók: a gyanúsított és a társa ugyanis ezt az áldozatot elásta.

–  Az eljárás során az elhunytak azonosítására több szakértőt is bevont a nyomozóhatóság – mondta Nyíkos Tamás. – A beszerzett adatok, a szakértői vélemények és a vallomások alapján a 29 éves bátmonostori férfi és három társa ellen a több emberen elkövetett emberölésen túl egyebek között közokirat-hamisítás és magánokirat-hamisítás bűncselekménye miatt is eljártak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Előbb két holttestet ástak ki a rendőrök, majd előkerültek a bajai vállalkozó maradványai is
[/caption]

A gyanúsítottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak. Az ügyben a nyomozás 2012. március 6-án eredményesen befejeződött. A keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a rendőrök a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik