Kék hírek, bulvár

2011.04.05. 17:54

Rohamsisakban két Bujtor-film között

Engem már gyerekkoromban is csak a katonák, rendőrök fegyverek, és az egyenruha érdekelt. Én már akkor tudtam, hogy fegyveres testületnél leszek majd egyszer – beszél indíttatásáról Bóbis Attila rendőr százados, az Év rendőre díj egyik jelöltje.

N. N. M.

– Filmeket is csak katonásat néztem. Szovjet háborús filmeken szocializálódtam, később pedig a Bujtor-filmek következtek – folytatja a százados.

Attól a pillanattól, amikor Attila az orgoványi szülői ház kertjében az édesapja tartalékos katonai zsákjából kicsent rohamsisakban szaladgált, egészen odáig, hogy most századosként irányít a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon, hosszú út vezetett.

– Érettségi után a miskolci és a budapesti rendőr szakközépiskolába kerültem, majd a Moszkva téren lettem gyalogos rendőr. Viaskodtam a hajléktalanokkal… 

Ennél azonban komolyabb beosztásokra vágyott, ezért Kecskemétre kérte magát. Az izsáki őrsre került, ami már egészen közel volt a szülői házhoz. És a sikerélmények sem maradtak el: egyik első éjszakai szolgálata során Orgovány és Páhi között történt csoportos rablás tetteseit fogta meg.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bóbis Attila előbb szovjet háborús filmeken, majd a Bujtor-filmeken szocializálódott
[/caption]

Első vezetői megbízatását 2004-ben kapta, két év múlva pedig már rendőrtisztként vezette a kecskeméti kapitányság körzeti megbízottait. Újabb két év múlva ugyanezt a beosztást kapta Kiskőrösön, majd 2009-től lett Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti osztályvezető Kunszentmiklóson. Ahol azóta százas nagyságrendben csökkent évenként a bűncselekmények száma.

– Hogy lehet ezt elérni?
– Amikor idejöttem, megnéztem, hogy hol a hadsereg. Ugyanaz volt a probléma itt is, mint korábban Kiskőrösön: ennek a területnek nem volt igazi vezetője. Semmi mást nem csináltam, csak „felvettem a zászlót”, és mondtam, hogy gyerekek, utánam! Versenyző típus vagyok, fiatalon is sokat sportoltam, most pedig a ju-jitsu küzdelmekben hozzászoktam a győzelmekhez. A munkában a győzelem az eredményesség. Semmi más nem érdekel, mint a munka, a munka, és a munka. Ezt kérem másoktól is. Az eredmények pedig bejöttek.

Bóbis Attila ma már nosztalgiával gondol a rohamsisakra és az udvarukra. Főként akkor fogja el ez az érzés, amikor Izsákra hazaérve leveszi a sapkáját, amit 8 éves Levente fia azonnal megkaparint. – Neki is csak a fegyverek, meg csak a katonák, és az ilyen, meg az olyan harcosok számítanak. Szerintem be van kódolva! Biztosan rendőr lesz – mosolyodik el a százados.

Névjegy:

Bóbis Attila rendőr százados (34) a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője. Rendőri pályafutását Budapesten kezdte, majd 1998-ban a Kecskeméti Rendőrkapitányságon járőrként, 1999-től körzeti megbízottként dolgozott. 2006. január 1-től a Kecskeméti kapitányságon Körzeti Megbízotti csoportvezető, 2006. szeptember 1-től pedig a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon lett a Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője. Jelenlegi beosztásába 2009-ben került. Nős, Levente fia 8, Réka lánya fél éves.

N. N. M. Névjegy: Bóbis Attila rendőr százados (34) a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője. Rendőri pályafutását Budapesten kezdte, majd 1998-ban a Kecskeméti Rendőrkapitányságon járőrként, 1999-től körzeti megbízottként dolgozott. 2006. január 1-től a Kecskeméti kapitányságon Körzeti Megbízotti csoportvezető, 2006. szeptember 1-től pedig a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon lett a Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője. Jelenlegi beosztásába 2009-ben került. Nős, Levente fia 8, Réka lánya fél éves. Bóbis Attila előbb szovjet háborús filmeken, majd a Bujtor-filmeken szocializálódott -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!