Kék hírek, bulvár

2011.04.07. 17:29

Egy baleseti helyszínelő, aki három az egyben

Szerencsére ritkán adatik meg, hogy egy közlekedési rendőr a „másik oldalon”, azaz súlyos baleset sérültjeként kényszerül átélni a mentést, és a rendőri intézkedést. Az Év Rendőre díj egyik jelöltje, Gyulai Sándor István zászlós azonban így járt: azóta még inkább átérzi a sérültek lelki állapotát.

Noszlopy N. Miklós

– Zsámbék mellett történt 2008 októberében a motoros balesetem – emlékezik vissza a szörnyű pillanatra a zászlós. – Balos kanyarban jött szembe velem egy kamion. Átlépett az én sávomba, nekem pedig választanom kellett. Vagy a kamion vagy az árok. Utóbbit választottam. Jött a helyszínelő kolléga, jött a mentőhelikopter, én pedig sérültként voltam abban a szituációban, amiben korábban rendőrként.

– Változott valami ezután a munkájában?
– Tulajdonképpen nem, de jobban átérzem, hogy mit is várnak a balesetet szenvedett emberek a helyszínelőtől. A balesetem inkább csak lelki pluszt adott nekem. Mert teljesen más egy szituációt átélni sérültként, és megint más rendőrként. Drága lecke volt, de rendkívül tanulságos…

A mélykúti gyermekéveket követően Kecskeméten tanult magasépítő technikusnak. Majd jelentkezett rendőrnek.

– Teljesen magamtól találtam ki. Még csak nem is filmek hatására. A magasépítészet szakma, a rendőrség pedig hivatás. Az ember, ha van egy kis önérzete, segíteni akar másokon. Én akartam, így evidens, hogy a hivatást választottam.

A meghatározó döntést követően a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola következett. Ahol azonban nem csak hivatását találta meg, hanem élete párját is meglelte.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gyulai Sándor, az Év rendőre díj egyik jelöltje
[/caption]

– A rendőrsuliban jöttünk össze, és az iskola után szerencsére pont egyszerre kerültünk fel Pestre. Ez véletlen volt, de örültünk neki. A drága pesti albérletet viszont nem tudtuk vállalni. A feleségem kiskunfélegyházi, és amikor szolgálatban voltunk, csak akkor mentünk fel Pestre vonattal. Minden nap megjártuk ezt az utat, két éven keresztül.

– Nem irigylem!
– Hát valóban sokat vonatoztunk – nevet Gyulai.
Nem véletlen, hogy amikor lehetőségük nyílt Kiskunfélegyházára kerülni, azonnal éltek is vele. Mindketten a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályához kerültek, az M5-ös mellé. Sándor – mint mondja – 3 az 1-ben: balesethelyszínelő, vizsgáló és bűnügyi technikus. Felesége egy másik váltásban járőrvezetőként a helyszínelőt segíti.

– Most persze nem – büszkélkedik Sándor. – Mert otthon van a 8 hónapos picinkkel…

Névjegy:

Gyulai Sándor István rendőr zászlós (30) az Autópálya Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója, 2002-ben kezdte rendőri pályafutását járőrként, a Budapesti Készenléti Rendőrség állományában. Kiskunfélegyházára 2004-ben került. Felettesei szerint szakmai tudása és elméleti felkészültsége átlag feletti. Az ORFK 2010-ben egy szakirányú ellenőrzésen az ügyiratait kiemelkedően példaértékűnek minősítette.

Noszlopy N. Miklós Névjegy: Gyulai Sándor István rendőr zászlós (30) az Autópálya Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója, 2002-ben kezdte rendőri pályafutását járőrként, a Budapesti Készenléti Rendőrség állományában. Kiskunfélegyházára 2004-ben került. Felettesei szerint szakmai tudása és elméleti felkészültsége átlag feletti. Az ORFK 2010-ben egy szakirányú ellenőrzésen az ügyiratait kiemelkedően példaértékűnek minősítette. Gyulai Sándor, az Év rendőre díj egyik jelöltje -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!