Kék hírek, bulvár

2011.04.22. 17:14

A büszkeség könnye csillogott a nagypapa szemében

Nyul Krisztián rendőr törzszászlós, dunapataji körzeti megbízott és Kiszel Sándor kecskeméti rendőr főhadnagy, a Műkertvárosi Rendőrőrs őrsparancsnoka kapták meg tegnap az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre” szakmai, illetve közönségdíjat.

Noszlopy N. Miklós

A Rendőrség Napja alkalmából jutalmakat és elismeréseket vehettek át péntek délelőtt a példamutató munkát végző rendőrök a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságon. Az ünnepségen adták át az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre” szakmai, és az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre Közönségdíjat” is.

Az „Év Bács-Kiskun Megyei Rendőre” díj 10 jelöltjét az elmúlt hetekben mutattuk be. Olyan rendőrök ők, akik hivatásuk iránti példamutató elkötelezettségükkel érdemelték ki, hogy elöljáróik javaslata alapján részesei lehessenek a megméretésnek. Bóbis Attila százados, Farkas Tímea százados, Kiszel Sándor főhadnagy, Magyar Attila hadnagy, Kovács Sándor törzszászlós, Nyul Krisztián törzszászlós, Sörös Krisztián törzszászlós, Gyulai Sándor István zászlós, Varga Robin zászlós és  Lehoczki Gábor főtörzsőrmester volt az a tíz ember, akit a több mint kétezer Bács-Kiskun megyei rendőr közül megismertethettünk olvasóinknak.

Nyul Krisztián törzszászlós, a Kalocsai Rendőrkapitányság, dunapataji körzeti megbízottja a szakmai díjat kapta. Ő volt az, aki az interjú során az újságírónak azt mondta: bármelyik díjat szívesen fogadná, de a szakmai lenne számára az igazi. Miután átvette az elismerést, ezt nyilatkozta: „Ugyanúgy fogom végezni a munkámat, mint eddig. Azt gondolom, hogy ez nem is lehet másképp.”

Kiszel Sándor rendőr főhadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság műkertvárosi őrsének parancsnoka olvasóink szavazataival nyerte el a közönségdíjat. Neki már csütörtökön elárulta a győzelmét a kecskeméti rendőrkapitány.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dávid Károly, Ökrös Csaba, Nyul Kriszitán, Kiszel Sándor és Szabó József
[/caption]

– Az igazi jutalmam az volt, hogy nem csak nekem mondta el az örömhírt Kassai László ezredes, hanem 81 éves nagypapámnak is – tudtuk meg Kiszeltől. – Nem tudott volna nagyobb boldogságot okozni a papának ennél. Könnyeket láttam a szemében, és hatalmas büszkeséget az arcán.
A díjakat Dávid Károly dandártábornok, Bács-Kiskun megyei főkapitány, Ökrös Csaba, a Petőfi Népe felelős szerkesztője, és dr. Szabó József, a Fornetti Holding Kft. ügyvezető igazgató adta át. (A rendőrség, lapkiadónk és a sütőipari vállalkozás együttműködésének eredménye az idei Év Rendőre-projekt.)

Noszlopy N. Miklós Dávid Károly, Ökrös Csaba, Nyul Kriszitán, Kiszel Sándor és Szabó József -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!