Kék hírek, bulvár

2010.08.11. 22:53

Felgyújtotta választottja házát

Tompára, egy Halasi úti égő házhoz riasztották a kiskunhalasi tűzoltókat kedden este. Az épületben egy nő és 11 éves lánya lakott albérletben. A gyújtogatót már őrizetbe vették a rendőrök.

Zsámbóki Dóra

- Kedden este hat óra után nagy puffanásra hallottam, láttam ám, hogy ez a gyerek részegen elvágódott itt az úton - mutat a főút felé egy szomszéd. - Nem sokkal később nagy füstre lett figyelmes a feleségem, átnéztem a szomszédba, akkor vettem észre: ég a ház. Gyorsan húztam át a slagot, elkezdtem oltani, közben hívtam a tűzoltókat, mert már tudtam, hogy nagyobb a baj. Akkor láttam elbiciklizni a később elkapott elkövetőt is, utána is szóltam, hogy ne menjen sehova, de ő elment én meg az oltásra koncentráltam - tette hozzá a szomszéd.

Szerencsére a házban albérletben élő nő és 11 éves kislánya nem volt otthon, így személyi sérülés nem történt.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az asszonynak és lányának mindene odaveszett a tűzben. A tűzoltók felvétele.
[/caption]

A gyújtogatás gyanúja miatt riasztott rendőrök rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, egy 32 éves, helybéli férfit, akit a halasi kórház pszichiátriai osztályára szállítottak. A szomszédok elmondásából kiderült: nem ez volt az első eset, hogy a gyanúsított bánatában a gyufához nyúlt. - Pár évvel ezelőtt, amikor szétment a barátnőjével már "tüzeskedett", de akkor a saját házát gyújtotta fel - mesélte egy neve elhallgatását kérő környékbeli.

- Este fél 8 után szólt a szomszéd, hogy ég a házam - mondta el a Petőfi Népének a tulajdonos, Setét József. - A házban nem én lakom, hanem egy ismerősöm a kislányával, kiadtam nekik albérletbe. A gyújtogatót ismerem, barátomnak hittem, de most megmutatta, mi lakik a szívében - mesélte Setét József.

Az elkövető szívében vágy lakik - mondják a szomszédok. - Többször bepróbálkozott a hölgynél, aki elutasította, mert férjnél van, noha kényszerűségből egy ideje nem élnek együtt - mesélte egy szomszéd, aki hozzátette: valószínűleg a "szerelmes férfi" elkeseredettségében gyújtotta fel a házat.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A tűzoltók felvétele a teljesen kiégett helyiségeben
[/caption]

- A házam nem volt biztosítva, nem tudom miből állítom helyre a károkat, de ennél sokkal fontosabb, hogy mi lesz azokkal a szerencsétlenekkel, akiknek mindenük oda lett? - kérdezte Setét József, aki nem haragszik gyújtogatóra.

Anyát és lányát egy közelben élő család fogadta be éjszakára. - Nem tudjuk meddig maradhatnak nálunk, mi is szűkösen vagyunk, de amíg muszáj megoldjuk - mondta el lapunknak Gulyásné, aki szállást, ételt és ruhát biztosított a kis családnak a nehéz éjszakán.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A tűz másnapján így nézett ki a ház
[/caption]

Megkerestük az esettel kapcsolatban Belágyi Mihályt, a város polgármesterét is, aki elmondta: gyorssegélyként - a maximálisan adható - 10 ezer forintot, és némi ruhaneműt tudott biztosítani az önkormányzat a nincstelenné vált anyának. - A megyei önkormányzat Katasztrófa és Kárenyhítési Bizottsága elé terjesztjük az ügyet, reméljük gyors megoldás fog születni a problémára - tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta: a helyi családsegítő már felvette a kapcsolatot a kiskunhalasi Családok Átmeneti Otthonával.

- Valóban, hozzánk érkezik majd az anya és a lánya jövő kedden. Ruhát, edényeket, és a mindennapi élethez szükséges eszközöket is biztosítunk számukra - mondta el érdeklődésünkre Ráczné Rádi Edit az átmeneti otthon vezetője.

Kerestük a leégett ház lakóit is. Minden ingóságuk a lángok martalékává vált, így telefonon nem értük utol az anyát, a városban sem találtuk sehol. A tűzoltóság becslései szerint a gyújtogatással okozott kár 1 millió forint. A gyújtogatót már kiengedték a kórházból, rendőrségi őrizetben várja a nyomozás végét.

Címkék#tompa

Ezek is érdekelhetik