Kék hírek, bulvár

2010.02.17. 09:52

A szomszéd és a határőrök mentették meg a néni életét

A szomszéd éberségének és két határjárőr gyors közbelépésének köszönhetően még időben kórházba került egy kilencvenéves bácsbokodi néni, aki szombaton lakásában lett rosszul.

Hraskó I. - Kubatovics T.

– Szombaton este járőrszolgálatban voltunk, amikor fél 11-kor megkaptuk a bejelentést az idős néni szomszédjától – idézte fel a történteket Kisföldi Krisztián, a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség főtőrzsőrmestere, aki kollégájával, Török Róbert őrmesterrel a hívás után a Széchenyi utcába sietett.

– A szomszéd férfi elmondta, hogy már egy napja égnek a lámpák a házban, viszont nem látták az idős hölgyet, és a kapuja is zárva van. A bejárati ajtón benézve láttuk, hogy a néni a földön fekszik, és nem mozdul. Az ajtót leemelve sikerült bejutnunk, és azonnal értesítettük a mentőket – mondta a határrendész.

Az egyedül élő asszony nem bírt megmozdulni, bár a tőrzsőrmester szerint eszméleténél volt. A segítség szerencsére még időben érkezett, mert a fűtetlen gangon körülbelül tíz fok volt a hőmérséklet, így a kihűlés is fenyegette a magatehetetlen nőt.

– Soha nem volt még részem ilyen „akcióban”. A mentősök is mondták, hogy életmentő volt a gyors közbelépés, és természetesen mi is örültünk, hogy tudtunk segíteni az asszonynak – tette hozzá Kisföldi Krisztián.

A határőröknek a téli időszakban egyébként előírás az egyedüálló, idős személyek fokozott figyelése. Erre a feladatra a körzeti megbízottakhoz hasonlóan parancsot kaptak. Elsősorban a tanyákon, lakott területek szélén élőkre hívták fel a figyelmüket, de szerencsére kellő helyismerettel rendelkeznek és nyitott szemmel járnak.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tegnap még üres volt a néni háza
[/caption]

A nénit már kiengedték a kórházból, azonban tegnap nem találtuk otthon. A redőnyök le voltak eresztve, a csengetésre senki sem nyitott ajtót. Aztán némi kérdezősködés után valaki tudni vélte, kinél tölti napját az idős aszszony. Ám ott sem nyílott a kapu. A telefonon pedig az automata azt közölte, hogy a hívott szám átmenetelileg nem kapcsolható.

– Sajnos, komoly problémát jelent az elöregedés. Jelentősen fogy a lélekszám és egyre több az egyedülálló, idős ember. Az ő biztonságukat is hivatott szolgálni a polgárőrség és a két új településőr, a rendőrség és határőrök mellett. De vannak szinte kivédhetetlen helyzetek – mondta el Mészáros István polgármester. Bácsbokodon sok a nagy porta, ahol a háztól viszonylag nagy távolságra van a kapu. Ez volt a közelmúltban a veszte egy idős aszszonynak, aki ott fagyott meg saját udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!