Kék hírek, bulvár

2008.04.23. 13:40

Finálé a Zuschlag-nyomozásban - Májusban lezárulhat az akta

Két-három héten belül pont kerülhet a Zuschlag-ügy végére, azaz befejezik a politikus és bűntársai elleni nyomozást az ügyészek.

N. N. M.

– Május 19-ig tart a nyomozás határideje és várhatóan addig be is fogjuk fejezni az ügyet. Jelenleg tartanak az iratismertetések, amivel párhuzamosan megkezdődött a vádirat összeállítása, szerkesztése. Ebből következően már nem tervezünk semmilyen lényeges nyomozati cselekményt a Zuschlag ügyben – mondta el tudósítónknak tegnap (kedd) dr. Szabó Ferenc, Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes.

Zuschlag János, valamint 15 társa ellen alapítványok és álegyesületek felhasználásával kicsalt 75 millió forint megszerzése, szabálytalan felhasználás miatt indult eljárás. Egyebek között különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan és bűnszervezetben elkövetett csalás miatt emelnek majd vádat az ügyükben. Melynek büntetési maximuma 20 évi szabadságvesztés is lehet.

N. N. M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!