Kék hírek, bulvár

2008.03.11. 10:45

Nem vették észre a fiú iszonyatos szenvedését: Izzó üstház égette agyon

Egy 580 lelkes falu, egész Móricgát imádkozik és szorít most azért, hogy az életveszélyes állapotban kórházba került Tibor (16) felépüljön. És nem csak lelkileg adnak támaszt: pénzt gyűjtenek, a fiú szüleit naponta-kétnaponta Budapestre szállítják, sőt a kamasz fiú bőrátültetéséhez akár donorként is felajánlkoznának.

N.N.M.

Ma sem tudni pontosan, hogyan történt február 25-én este a tragédia a Bozó tanyán. A kiskunfélegyházi Kossuth-szakközépiskolába járó fiú balesetének ugyanis egyetlen szemtanúja sem volt. Megszédült, összeesett, elvesztette az eszméletét és nekidőlt az udvaron álló, fatüzeléses üstháznak. Több percen keresztül, talán negyedóráig is érintkezett a teste a forró, izzásban lévő fémlemezzel, mely iszonyatosan összeégette Tibor bal felét: kezét, hátát, fülét, fejét.

– A feleségem a lányunkkal bent tanult a házban, ahonnan kiment valamiért Tibi. Talán 10-15 percig lehetett az udvaron és eközben égette meg az üstház – próbálta rekonstruálni a szörnyű előzményeket Tibor édesapja, akit csak saját árnyékának mondanak a móricgátiak, mióta a baleset megtörtént.
Azt sem tudni, hogyan és mennyi idő múlva tért magához a fájdalomtól a fiú, és gyűjtött annyi erőt, hogy bevonszolja magát a házba. Borzalmas pillanat volt, amikor meglátta az édesanyja. Rohant vizes ruháért, hűtötte a szörnyű sebeket, közben a mentőknek, a férjének, és a szomszédoknak telefonált. Segítségért kiáltozva.

– Perceken belül én is hazaértem, majd a kecskeméti kórházba vitte Tibit a mentő. Vele mehettem, és közben imádkoztam a fiamért – csillan meg egy könnycsepp az apa szemében. Kecskeméten már látták, hogy rendkívül súlyosak Tibor sérülései, azért a rohammentő még aznap éjjel Budapestre szállította, a Bethesda kórházba.
Jelenleg is ott fekszik és az állapota továbbra is életveszélyes. A baleset híre közben futótűzként terjedt el a faluban. Mindenki segíteni akart a családnak. Többen is jelentkeztek, hogy autóval bármikor, ingyen felviszik a fővárosba a szülőket, hogy a fiúkkal lehessenek.

– Nézze, ez a legkevesebb. Önzetlenül tesszük. Ez természetes egy ilyen közösségben – magyarázza Csontos Máté polgármester.
– Beosztjuk egymás között a beteglátogatást. Ma például a feleségem és a lányom viszi Tibiéket, tegnapelőtt a Kurucz Józsival voltak, holnap pedig a falugondnokkal, Vajda Pistával mennek. Abban reménykedünk, hogy a gyerek állapota javulni fog, és ha szükség lenne bőrátültetésre, már arra is többen jelentkeztek közülünk.

– A legjobb kezekben van Pesten Tibi, de sajnos még hetekig tarthat az életveszély. Nagyon hosszú küzdelem lesz, és naponta próbálom felrázni, felkészíteni a gyereket lelkileg erre. Szüksége van rá, hogy mellette legyünk – mondta az apa.
– Nekünk nincs üzemképes autónk, hálásak vagyunk a falunak a segítségért, de nem várhatom el, hogy hetekig fuvarozzanak minket Pestre.

Gyűjteni kezdtek a móricgátiak a családnak, de tudják: jelenleg talán a legnagyobb segítség egy autó lenne a számukra. Legyen bármilyen kicsi is a járgány. Azért, hogy akár minden nap elindulhassanak Budapestre, meglátogatni, lelkileg vigasztalni az intenzív osztályon fekvő, az életéért küzdő fiukat.

A család kérésére nem részletezhetjük Tibi sérüléseit. Annyit viszont tudni lehet, hogy a megégett fiú mélyaltatásban volt több napon keresztül. Már felébresztették, kommunikálni is lehet vele. Több műtéten esett át. Amikor ezekről beszámoltak neki, depresszióba esett. Állapota jelenleg is válságos.

Címkék#balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!