Hírek

2012.12.26. 18:36

Szén-monoxid ölte meg a nőt

Egy nő meghalt, családtagjait kórházba szállították a mentők, miután szén-monoxid árasztott el egy budapesti családi házat.

MTI

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy negyven év körüli nő szerda délután a főváros XV. kerületében. A család többi tagja kórházba került, az ő állapotuk azonban stabil - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója közölte, hogy az eszméletlen nőre lakásuk fürdőszobájában találtak rá családtagjai. A hozzátartozók a mentők irányítójának telefonon keresztül nyújtott segítségével elkezdték ugyan az újraélesztést, de az eredménytelen volt.

Közben a többi otthon tartózkodó is fejfájásra, szédülésre kezdett panaszkodni, így egyértelművé vált, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta a halálesetet. A mentők négy felnőttet - két férfit és két nőt -, valamint egy kisfiút és egy kislányt enyhe tünetekkel, de stabil állapotban megfigyelésre kórházba szállítottak - mondta  Győrfi Pál.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a Lenvirág utcai kétszintes családi házban a kiérkező tűzoltók életveszélyes mennyiségű szén-monoxid-koncentrációt mértek. Az épületet átszellőztették, a gázkészülék és az eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik.

Ezek is érdekelhetik