Hírek

2012.05.21. 19:59

Részegen karambolozott, elvették a mentelmi jogát

Felfüggesztette a fideszes Tilki Attila mentelmi jogát hétfőn az országgyűlés. A politikus februárban autójával szalagkorlátnak ütközött az autópályán, a vérvétel pedig jelezte, hogy alkoholt fogyasztott. A balesetben senki sem sérült meg.

MTI

Mentelmi jogának felfüggesztéséről - amelyet a parlamenti szakbizottságnak írt levelében ő is kért - a Ház 313 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett döntött.

Tilki Attila február 9-én reggel ittasan elszenvedett autóbalesetéről maga számolt közleményében, csaknem két héttel a karambol után. A politikus akkor azt közölte, hogy az M30-as autópályán, csúszós úttesten ütközött a szalagkorlátnak. Erről értesítette a rendőrséget, vállalta az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett, a politikus a baleset időpontjában enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.
   
Tilki Attilát a fehérgyarmati egyéni választókerületében választották országgyűlési képviselővé, 2006-tól a település polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!