Hírek

2010.05.12. 11:31

Gyurcsány: gazemberségben nem versenyzünk

Nincsenek hatalmi ambícióim, az nem tenne jót se nekem, se a pártnak – vallott terveiről Gyurcsány Ferenc kedd este a Jókai utcai pártszékházban tartott értékelésen.

InfoRádió

Az InfoRádió összeállítása szerint a volt miniszterelnök az is leszögezte, hogy nincs ellentét közte, és Mesterházy Attila között. Hozzátette: nem épít zárt hálózatot, hatalmi alternatívát, de kiáll amellett, hogy a párt megérett az újjászületésre.

Gyurcsány szerint a választási vereség után most az a legfontosabb feladat az, hogy stabilizálják a pártot, majd meg kell állítani az erodálódást és a pánikot, végül pedig új irányt kell adni. Gyurcsány Ferenc kiemelte: nincs megújulás konfliktus nélkül, így beszélni kell a kudarc okairól is.

Gyurcsány beszélt arról is, hogy "gazemberségben" nem szabad a Fidesszel versenyezni, mert abban ők jobbak náluk. A pártfinanszírozással kapcsolatban ismét kritikát fogalmazott meg, és hangsúlyozta: ezt tisztességesen kell csinálni. Megjegyezte: az MSZP fennmaradása nem a pártirodák fenntartásán múlik, hanem az embereken.

Ezek is érdekelhetik