Hírek

2010.05.03. 11:27

Az Orbán-kormány tagjai - A végleges lista!

Hétfőn jelentette be kormányának végleges névsorát Orbán Viktor.

Világgazdaság Online

Több hetes találgatás és kiszivárogtatások után jelentette be Orbán Viktor a Fidesz elnöke kormányának tagjait. Mint azt korábban a Világgazdaság Online is megírta a miniszterjelöltek közül hétfőig csak Martonyi Jánosnak, a külügyminiszteri poszt várományosának és Navracsics Tibornak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendő vezetőjének és egyben kormányfőhelyettesnek a nevét hozta nyilvánosságra Orbán Viktor, akit az Országgyűlés alakuló ülésén jelöl miniszterelnöknek az államfő.

Matolcsy György nemzetgazdasági, Fellegi Tamás infrastrukurális és vagyongazdálkodási miniszter lesz. Réthelyi Miklós lehet a humán (nemzeti integrációs) miniszteri poszt várományosa, a belügyi tárca élére pedig - a hírek szerint - Pintér Sándor kerülhet. A honvédelmi miniszter Hende Csaba, az agrárminiszter Fazekas Sándor lesz.

Matolcsy Györgytől azt várják, hogy a magyar gazdaságot Széchenyi országépítő politikájának megfelelően vezesse ezt a területet és állítsa talpra a hazai gazdaságot. Martonyi Jánostól a nemzetközi tekintély visszaszerzését várja a leendő miniszterelnök, hangsúlyozva a közép-európai együttműkdést. Pintér Sándor leendő belügyminiszternek kell helyreállítania a közbiztonságot, az ő feladata a legnehezebb, mert nem tűr halasztást. Fellegi Tamás a nemzeti fejlesztési minisztérium élén védi meg a közvagyont az oligarchákkal szemben. Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrás minisztériumának élén kell, hogy megmentse a magyar egészségügyet és újra kell építenie a szociális biztonságot. Ő lesz a leendő kormány legtapasztaltabb tagja, már az Antall-kormányban is részt vett.

Ezek is érdekelhetik