Hírek

2008.11.07. 15:13

McCartney Obama szavazóinak mondott köszönetet

Pink, Tokio Hotel, Britney Spears, 30 Seconds to Mars, Sir Paul McCartney – csak néhány név az idei Europe Music Awards nyertesei közül

Dián Tamás

Pink, Tokio Hotel, Britney Spears, 30 Seconds to Mars, Sir Paul McCartney – csak néhány név az idei Europe Music Awards nyertesei közül, akik csütörtök este Liverpoolban átvehették a dicsőséget és elismerést jelző kis szobrocskát. Bono Paul McCartney-t éltette, és a díjátadó nem volt mentes a közelmúlt amerikai eseményeitől sem: a zenészek Barack Obama győzelmét ünnepelték.
 
Több kategóriában a várt jelölt vitte haza az MTV Europe Music Awards díját, de bőven akadtak meglepetések is a tegnap esti liverpooli gálán. Britney Spears ismét tarolt: az Év előadója, és az Év legjobb lemeze kategóriában is nyert – bizonyítva ezzel, hogy valóban újra csúcsformában van, és depressziós, alkoholista énje már a múlté.
 
A legjobb dal kategóriában Pink nyert: az énekesnő So what című dala bizonyult a kedvencnek. Az amerikai 30 Seconds to Mars formáció – akik egyébként a gálán műsorvezetőként is alakítottak – két kategóriában is arattak: a legjobb videoklipet – A Beautiful life-ot – és az Év rockzenekara címet is magukénak tudhatják.
 
Az Év koncertzenekara kategóriában a Tokio Hotel vihette haza a pálmát. Az Európa kedvenc előadója díj – amelyre a magyar Gonzo csapat is jelölve volt – nagy meglepetésre nem a britek üdvöskéjéhez, Leona Lewis-hoz vándorolt, hanem a török jelölthöz, Emre Aydinhoz, akinek nevét most megismerte az egész kontinens.
 
A legjobb új előadó az EMA műsorvezetője, Katy Perry lett, aki amerikai focistának öltözött, és egy hatalmas rúzs mellett adta elő slágerét, az I kissed a girl-t. Az Ultimate Urban díj a gálán fellépő Kanye Weast-hez került megérdemelten, az Ultimate Legend díjat pedig, ahogy az már előre tudható volt, Sir Paul McCartney kapta. A Beatles tagjának Bono adta át a díjat.
 
„A rock’n’roll világában a Beatles a ’Nagy Durranás – fogalmazott a U2 frontembere. – Két vagy háromszáz év múlva nekünk talán már a nevünkre sem emlékeznek. De van egy ember, akinek a dalaira mindig, mindenki emlékezni fog. Egy ember, akinek a munkássága halhatatlan. Ez az ember pedig Sir Paul McCartney!”
 
Macca nemcsak családjának köszönte a díjat. A világsztár hálás volt azoknak is, akik Amerika-szerte az új elnökre, Barack Obamára szavaztak.
 
„Köszönöm a családomnak, a társaimnak, Ringonak, Georgenak és Johnnak – mondta, miután átvette az elismerést. – Mi csak négy liverpooli kiskölyök voltunk, akik valami jót akartak csinálni. Köszönöm Nagy-Britanniának, és mindazoknak az amerikaiaknak, akik Mr. Obamára adták le a voksukat!”

Ezek is érdekelhetik