Hírek

2008.11.28. 08:23

Lendvai Ildikó: most jön a neheze

Bár a szocialistáknak sikerül elfogadtatniuk a parlamenttel a jövő évi adó- és költségvetési törvényeket, Lendvai Ildikó szerint az MSZP nem dőlhet hátra.

BAMA

Bár a szocialistáknak sikerül elfogadtatniuk a parlamenttel a jövő évi adó- és költségvetési törvényeket, Lendvai Ildikó szerint az MSZP nem dőlhet hátra. A párt frakcióvezetője az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte, a reform már nem számít szitokszónak.

"Ha sikerül december 15-én eljutni a költségvetés záró szavazásáig, ami nagyon valószínű, akkor jön a neheze: egyszerre kell védekezni a válság ellen és megtalálni az új kitörési pontokat"  - fogalmazott a szocialista politikus.

A frakcióvezető szerint a kormány nem egyszerűen a hatalom kedvéért akar 2010-ig hivatalban maradni, hanem azért, mert fontos dolga van. Világválság idején nem ajándék, hanem kötelesség és felelősség a kormányzás - vélekedett.

Úgy vélte, a jelenlegi Gyurcsány-kormány első két évéhez képest a helyzet most gazdaságilag nehezebb, hiszen szűkül a mozgástér, de a válság sokakat ráébresztett a változások kényszerére: a reform már nem számít szitokszónak. "Ezt a vitát az MSZP megnyerte, persze jó nagy áron" - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik